Süper Lig'de şampiyonluk gecesi... Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'de ilk 11'ler belli oldu

Süper Lig'de şampiyonun belirleneceği 42. hafta maçlarında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ilk 11'leri belli oldu

Fotoğraf: Twitter

Süper Lig'de 2020-21 sezonunun şampiyonunu belirleyecek 42. ve son hafta maçlarında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ilk 11'leri belli oldu.

81 puan ve +44 averajla Göztepe'ye konuk olan lider Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın ilk 11'i şöyle:

Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Ghezzal, Atiba, Gökhan Töre, N'Koudou, Larin.

Aynı puanda averajla lig ikincisi olan Galatasaray'da ise Fatih Terim, Yeni Malatyaspor karşısında şu 11'de karar kıldı:

Muslera, Yedlin, Marcao, Donk, Saracchi, Taylan, Gedson, Emre Akbaba, Arda Turan, Babel, Halil Dervişoğlu.

42. hafta öncesi 79. puanla üçüncü sırada bulunan Fenerbahçe'de teknik direktör Emre Belözoğlu'nun Kayserispor karşısındaki kadrosu ise şöyle:

Altay, Nazım, Serdar, Attila, Caner, Ozan, Sosa, Ferdi, Osayi-Samuel, Pelkas, Valencia

Müsabakalar 20.30'da başlayacak.

İlk açıklamalar

Süper Lig'de şampiyonun belirleneceği son maçlar öncesi teknik direktörler Fatih Terim, Sergen Yalçın ve Emre Belözoğlu'ndan ilk açıklamalar geldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi şu ifadeleri kullandı:

Hiç vazgeçmeyen bir Galatasaray var. Buraya kadar gelirken inatla, ısrarla vazgeçmedik. Vazgeçmeden, inatla ve endişe duymadan buraya geldik. Önce kulaklarımızı tıkayarak buradaki maçı kazanma odaklı hareket etmemiz çok önemli. Oyuncularımın averaj gerilimi hissetmesini istemiyorum. Önce 3 puanı alıp, sonra ne lazımsa ona göre davranmaya kararlıyız. Oyuncularıma güveniyorum. Oyuncularımın buraya gelip iddialı gelmesi, hiç bırakmaması önemli. Galatasaray böyle olmalıdır... Bugün akşam itibarıyla Allah nasip ederse, hayırlısıysa, Galatasaray için en hayırlısı belli zaten, oradan sonra herkes işine, tatiline gidecek

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Göztepe müsabakası öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

İçimizde garip bir heyecan var. Çok uğraştık. Sakatlıklar, cezalılar, pandemi dönemi. Zaman zaman pozitif zaman zaman negatif şeyler oldu. Ama buraya kadar gelmesini becerdik. Hem ligdğe hem kupada hedefimiz sezon sonu final görmekti. Buraları gördük. İnşallah iyi bir oyun olur. Göztepe de iyi oyunculara sahip.  Şu anda şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Bugün de tüm plan ve programımız kazanmak üzerine. Kazanmaktan başka çaremiz yok. İnşallah doğru ve iyi bir oyunla kazanmak istiyoruz. Sezon boyanca bize camiamız ve taraftarımız hep güvendi. Onlara teşekkür ediyorum. Sezon boyunca o inancı güveni boşa çıkarmamak için çalıştık. Tüm konsantrasyonumuzu buraya verdik. Maçlar kazandık, kaybettik; ama şunu söylemek istiyorum. Oyuncularım çok karakterli. Oynadıkları mücadele gücü yüksek oyunla buraya getirdiler. İnşallah kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. Gerisi nasip.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise az da olsa umutları olduğunu ve rakiplerinin şanslarının kendilerinden fazla olduğunu dile getirerek, şu görüşü paylaştı:

10. maçıma çıkıyorum. Oynadığımız takımların bu 10 haftada hepsinin direkt hedefleri vardı. Mutlu bitirmek, kazanmak istiyoruz. Rakiplerimizin ne yapacağına ondan sonra bakacağız. Geçen hafta kolay değildi. Gecenin sonunda bir gündüz var. Hayat devam edecek. Fenerbahçe'nin son maçı, son haftaya kadar bu yarışın içerisinde olacağımızı söylemiştik. Rakiplerimizin bizden daha avantajlı olduğu gerçeğini kabul ederek, kazanmak istiyoruz. Zorlu haftalarda bu göreve soyunduk. Bugün kazanmak istiyoruz, ondan sonra rakiplerimizin ne yaptığına bakacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU