Ganj Nehri'nde yarısı yanmış cesetler yüzerken bulundu

Hindistan'da bu hafta üç vilayette nehir kıyılarından düzinelerce ceset çıkarıldı

Ganj Nehri kıyılarında yakılmaya hazırlanan bir naaş (Reuters)

Ölümcül ikinci dalga Hindistan'a ağır zarar verip bu hafta kaydedilmiş en yüksek ölü sayısına sebep olurken ülkenin en kalabalık vilayeti Uttar Pradeş'te Ganj Nehri'ne atılmış daha fazla ceset bulundu ve bu defa cesetler yarı yanmış durumda.

Son bulgulara göre, perşembe günü Varanasi'nin Ramnagar bölgesinde 6-7 ceset tespit edildi ve bunların üçü yarı yanmış haldeydi. Hint basınında çıkan haberlere göre cesetler daha sonra nehirden çıkarıldı ve gömüldü.

Hint haber kanalı NDTV'nin bildirdiğine göre yetkililer, cenaze törenleri için yeterli odun olmadığına ve cesetlerin kaldırılması için ailelerin onları nehre attığına inandıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha öncesinde komşu Bihar eyaletinin Cavsa bölgesinde aynı nehir hattı boyunca 40'tan fazla ceset bulunmasından sadece bir gün sonra Uttar Pradeş'in Gazipur bölgesinde suda yüzen 100 ceset bulunmuştu. Salı günü de Madya Pradeş vilayetinin Panna bölgesinde Runj Nehri'nin kıyılarına atılmış iki ceset bulunmuştu. Nehir, köylülerin ve sığırların su kaynağı.

Bölgede yüzen cesetleri araştırmak adına bir ekip oluşturmak için Hindistan'ın üst mahkemesine bir dilekçe verildi. Bihar'daki yetkililer daha önce cesetlerin Uttar Pradeş'ten geldiğini iddia etmişti.

Varanasi şehri kutsal bir yere sahip ve nehir kıyısında cenaze törenleri yapılır. Şehir aynı zamanda Uttar Pradeş'te iktidarda olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin seçim bölgesi.

Olaylar, Hindistan'ın son 4 günde 4 binden fazla ölüme tanıklık etmesi ve resmi ölü sayısının bu hafta salı günü 4 bin 205'le en yüksek seviyesine çıkmasını takiben gerçekleşti. Hindistan toplam enfeksiyon sayısında 24 milyon sınırını geçti ve ABD'nin hemen arkasında yer alıyor.

Ülkenin son birkaç günde pandeminin merkez üssü olmasının ardından ülkedeki sağlık sistemi darmadağın oldu. Uzmanlar gerçek enfeksiyon ve ölüm sayısının resmi rakamlardan çok daha yüksek olduğuna inanıyor. Nitekim son birkaç gündür daha küçük kasaba ve köylerde vakalar artmaya başladı.

Nehir kıyılarında çeşitli çürüme aşamalarında cesetlerin ortaya çıkması enfeksiyonun su yoluyla yayılmasına dair endişeleri de gündeme getirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU