Sigara içerken el dezenfektanı kullanan şoförün aracı havaya uçtu

Sürücü hafif yanıklarla olayı atlatırken yangında araba tamamen kullanılmaz hale geldi

Sürücü sigara içerken el dezenfektanı kullanınca arabası patladı ve kullanılmaz hale geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maryland itfaiye yetkilileri, sürücünün sigarasının dezenfektanı tutuşturduğunu ve bunun da tüm arabanın alevler içinde kalmasına neden olduğunu söyledi.

Çarpıcı olay, Washington DC'nin hemen dışındaki Rockville'de yer alan Federal Plaza Alışveriş Merkezi'nde meydana geldi.

Yangından sonra Montgomery County İtfaiye ve Kurtarma Servisi sözcüsü Pete Piringer, "El dezenfektanı kullanmak ve sigara içmek, araba gibi havalandırmasız alanlarda kötü bir kombinasyon" dedi.

Sürücü hafif yanıklarla hastaneye kaldırılırken, yaralarının hayati tehlike yaratmadığı belirtildi.

Ancak arabaları, çarpıcı görüntüleri bir haber helikopteri tarafından havadan çekilen yangında tamamen kullanılmaz hale geldi.
 


Pandemide yoğun şekilde kullanılan kişisel hijyen ürünü, yüksek miktarda alkol, yaklaşık yüzde 60 etanol veya yüzde 70 izopropanolden oluştuğu için epey yanıcı.

Geçen eylülde Teksas'ta bir kadın, sürdüğü el dezenfektanı bir mum yakarken tutuşunca vücudunda ciddi yanıklar oluşmuştu.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, el dezenfektanlarının çok nadir yangına neden olduğunu belirtirken, ürünün yanıcılık riski yarattığınıysa kabul ediyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi kılavuzunda "[Alkol bazlı el dezenfektanı], oda sıcaklığında kolayca buharlaşarak tutuşabilir bir buhara dönüşen ve yanıcı bir sıvı olarak kabul edilen etil alkol içerir" deniyor.

Alkol bazlı el dezenfektanlarına bağlantılı yangınların görülme sıklığı çok düşük olmasına rağmen, alkol bazlı el temizleyicilerinin güvenli bir şekilde saklanması çok önemlidir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU