Erbil'den gelen Kürt aileye saldırı hakkında Mersin Valiliği’nden açıklama: Tamamen adli bir olay

Valilik aile için “İlçemizde bizim misafirimizdir” açıklamasında bulundu

Fotoğraf: Twitter

Erbil'den Mersin'e gelen, uğradıkları saldırı nedeniyle yaralanan Kürt aile hakkında Mersin Valiliği açıklama yaptı.

“Irkçı saldırı” söylemini reddeden Valilik açıklamasında “Olay trafik kazası nedeniyle yaşanmış olup bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak yapılan paylaşımlar asılsız olup tamamen adli bir olaydır” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Mersin İli Bozyazı İlçesi Gözsüzce  Mahallesi Sırtlan Mevkiinde  D-400 karayolu üzerinde 13 Mayıs 2021 günü saat 16:00 sıralarında Kuzey Irak’ın Erbil şehrinden yola çıkarak Antalya’ya gitmekte olan Irak vatandaşı bir ailenin içinde bulunduğu araç ile Bozyazı nüfusuna kayıtlı üç vatandaşımızın içinde bulunduğu araç maddi hasarlı trafik kazasına karışmışlardır. Kaza sonrası taraflar arasında başlayan sözlü tartışma yaralamalı kavgaya dönüşmüş ve Irak vatandaşı araç sürücüsü diğer araçta bulunan şahıslarca darp edilmiştir.

3 kişi gözaltında

Olayın trafik kazası nedeniyle yaşandığını, bazı sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımların çarpıtıldığını ve asılsız olduğunu kaydeden Valilik, “Tamamen adli bir olaydır. Olay ile ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınmış olup adli süreç devam etmektedir. Irak vatandaşı M.M.K isimli şahıs Anamur Devlet Hastanesinde tamamlanan tedavinin ardından 14.05.2021 tarihinde taburcu edilmiştir. Büyük bir üzüntü duyduğumuz olayda yaralanan Iraklı şahıs ve ailesi ilçemizde bizim misafirimizdir” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU