Hindi zannedip vurduğu hedef, insan çıktı

Ağır yaralanan kişi, helikopterle hastaneye kaldırıldı

Olayın geçtiği August A. Busch Anıtı ve Weldon Spring Koruma Alanı yaklaşık 28 kilometrekare genişliğinde (Unsplash)

ABD'de bir avcı, ormandaki yürüyüşçüyü hindi zannedip tüfekle göğsünden vurarak ağır yaraladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Missouri eyaletinde 8 Mayıs'ta yaşanan olayda polisler bir kişinin ormanda vurulduğu ihbarı üzerine August A. Busch Anıtı ve Weldon Spring Koruma Alanı'na gitti.

Saat 12.30 civarında polis ve diğer kurtarma ekipleri, yaralı kişiyi bulabilmek için pikap türü araçlarla ormana girmeye çalıştı fakat başarılı olamadı.

Bunun üzerine yaralı kişi ambulans helikopter yardımıyla ormandan çıkarıldı.

St. Charles County Ambulans Bölgesi sözcüsü Kyle Gaines, vurulan kişinin durumunun ciddi olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Olayda yer alan avcının ya da vurulan kişinin kimliği açıklanmadı.

Görgü tanıkları yaşananların korkunç olduğunu belirtirken, bölgede yürüyüş yapanların avcıların kendilerini yanlışlıkla vurmaması için genelde parlak renklerde kıyafetler giydiğini belirtti.

Öte yandan, yürüyüşçü vurulduğu sırada alanda Missouri Koruma Birimi'nin denetiminde bir hindi avı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Olayın yaşandığı güzergahın girişinde, saat 13.00'e kadar av düzenlediğine ilişkin uyarıda bulunulan bir işaret yerleştirildiği bildirildi.

St. Charles County Polis Teşkilatı, olayla ilgili Missouri Koruma Birimi'yle ortaklaşa soruşturma başlatıldığını açıkladı.



Independent Türkçe, NBC, KSDK

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU