KFC uygulamasındaki açıktan istifade eden Çinli öğrencilere hapis cezası verildi

5 öğrenci bedava tavuk sipariş ettikleri için iki yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı

23 yaşındaki öğrenci tesadüf eseri uygulamadaki teknik hatayı fark etti ve binlerce sterlin değerinde yiyecek çaldı (Reuters)

5 Çinli öğrenci, içlerinden biri KFC'nin çevrimiçi sipariş sistemindeki teknik bir hatadan istifade ederek sınırsız miktarda ücretsiz tavuk temin edip onları arkadaşlarına satınca kendilerini hapiste buldu.

Xu adlı 23 yaşındaki üniversite öğrencisi 2018'de KFC'nin mobil uygulamasındaki açığı ilk kez fark etmesinin ardından KFC'yi dolandırarak sadece 6 ayda 6 bin 500 sterlin (yaklaşık 78 bin TL) değerinde bedava yiyecek aldı.

Thepaper.cn'in haberine göre Xu sırrını daha sonra 4 arkadaşıyla paylaştı ve polise yakalanmadan önce 5'i birlikte 15 bin 500 sterlin (yaklaşık 185 bin TL) değerinde tavuk dolandırıcılığı yaptı.

Xu iki buçuk yıl hapis cezasıyla 700 sterlin (yaklaşık 8 bin TL) para cezasına çarptırılırken arkadaşları 13 ayla iki yıl arası hapis cezası aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Xu teknik hatayı ilk kez kupon kullanarak KFC'nin telefon uygulamasından yiyecek alabileceğini fakat WeChat uygulamasını kullanarak da kuponların iadesini alabileceğini tesadüf eseri fark ettiğinde keşfetti.

O andan itibaren Xu, KFC'den kendisi için bedava yemek almaya başladı ve kurduğu düzeni arkadaşlarıyla paylaştı.

Aynı zamanda hiçbir şey ödemeden kazanç sağlamak için aldığı yiyecekleri arkadaşlarına indirimli fiyattan satmaya başladı.

5 öğrenci en sonunda yakalandı ve Xu, teknik arızayı bedava tavuk almak için kullanmak ve bu bilgiyi arkadaşlarıyla paylaşmaktan suçlu olduğunu kabul etti.

Olay Çin sosyal medyasında popüler bir tartışma konusu haline geldi. Bazı kullanıcılar cezayı sert bulurken bazıları da sipariş sistemindeki açıklardan uygulamanın sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Mahkeme 5 öğrencinin KFC'nin sipariş sistemindeki veri uyuşmazlığından yararlanmak için suç teşkil eden yöntemler kullandığına ve dolandırıcılık yaptığına karar verdi.

Mahkeme, 2018'in nisan ve ekim ayları arasında Xu'nun siparişleriyle KFC'yi 6 bin 500 sterlin (yaklaşık 78 bin TL) zarara uğrattığını, arkadaşlarının da benzer şekilde her biri bin sterlin (yaklaşık 12 bin TL) ve 5 bin 200 sterlin (yaklaşık 62 bin TL) arasında değişen yiyecek siparişi verdiğini belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU