İddialar sonrası şirket hisseleri değer kazandı: Samsung koronavirüs aşısı mı üretecek?

Aşı üreteceği iddiaları sonrasın Samsung'un hisseleri yüzde 8.7 arttı. Şirket ise yaptığı açıklamada, sürecin beklemede olduğunu belirtti

Fotoğraf: Reuters

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un, ABD merkezli Moderna ile anlaşarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı üreteceği iddia edildi.

Güney Kore’de yayın yapan Chosun Ilbo isimli gazete Samsung’un biyoteknoloji markası Samsung BioLogics’in Moderna ile anlaştığını duyurdu.

Samsung'un aşı üreteceği iddiaları hakkında gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan hükümet ile ilaç endüstrisinden kaynaklar, aşıların sadece iç pazarda kullanılacağını kaydetti.

Bu haberlerin ardından Samsung BioLogics’in hisseleri yüzde 8.7 artarken şirket, “Karar henüz verilmedi. Süreç beklemede” açıklamasını yaptı.

Reuters haber ajansı düzenlemeler ve regülasyon dolayısıyla bir ay içerisinde bu konu ile ilgili güncelleme yapılacağını aktardı.

Samsung BioLogics’in hisseleri yüzde 8.7 artarak 833.18 dolara çıkarken Güney Kore borsasının genelinden de daha iyi performans gösterdi. Geçen haftalarda Güney Kore ile Pfizer’ın da benzer bir anlaşama yaptığı iddia edilmiş fakat bu iddialar yalanlanmıştı.

Samsung BioLogics, Eli Lilly and Co isimli şirketin geliştirdiği antikor tedavisini üretme kararı almıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU