Twitter, Ümit Özdağ'ın HDP'li Garo Paylan hakkındaki paylaşımını kaldırdı

Özdağ, Paylan'ın “Talat Paşa” paylaşımına "Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" diye yanıt vermişti. Söz konusu paylaşım kaldırıldı

Garo Paylan'ın Talat Paşa ile ilgili yorumuna tepki gösteren Ümit Özdağ,  "Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" dedi / Kolaj: Independent Türkçe

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ı hedef aldığı “Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” paylaşımı, Twitter tarafından kaldırıldı.

Platform uyarısına, “Twitter Kuralları kapsamında belirtilenleri ihlal ettiğinden, bu Tweet artık kullanılamıyor” notunu düştü.

Garo Paylan, sosyal medya hesabından, "106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz" paylaşımı yapmıştı.

Paylan açıklamasının devamında ise "Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara, Türkiye’ye taşımalıyız" çağrısı yaparak, şunları yazmıştı:

106 yıldır Ermeni Soykırımı inkâr edildiği için, bu mesele başka meclislerin, başka devlet başkanlarının konusu olmaya devam etmektedir. Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara, Türkiye’ye taşımalıyız. Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi Bey, Ermeni tehcirine ve katliamlara karşı çıktığı için katledildi. Onun şahsında canları pahasına suça ortak olmayan bütün kamu görevlilerinin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu ülke Talat Paşa’ların değil, Hüseyin Nesimi Bey’lerin ülkesi olsun…

Özdağ ise bu açıklamaları nedeniyle HDP’li Garo Paylan'ı hedef almış, "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU