Beş milyon dolarlık Kovid-19 destek parasıyla Ferrari ve Lamborghini satın alınca yakayı ele verdi

Şüpheli, 4 tane sahte şirket üzerinden üç bankaya koronavirüs yardımı başvurusu yaptı

Federal yetkililer, şüphelinin yardım parasıyla satın aldığı araçları çekiciye yükleyerek götürdü (AP)

ABD'de Kovid-19 paralarıyla lüks arabalar satın alan kişi yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya eyaletinde yaşayan Mustafa Qadiri, ülkedeki işletmelere koronavirüs desteği sağlamak amacıyla başlatılan Maaş Çeki Koruma Programı'ndan (Paycheck Protection Program) sahtecilik yaparak para aldığı gerekçesiyle geçen hafta tutuklandı.

Cuma günü görülen duruşmada Qadiri, kendisine yöneltilen dolandırıcılık, elektronik sahtekarlık, ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ve kara para aklama suçlarını reddetti.

Davada, 38 yaşındaki adamın 4 tane sahte şirket üzerinden üç bankaya koronavirüs yardımı başvurusunda bulunduğunu belirtti. Başvurularda, değiştirilmiş banka kayıtları, sahte vergi beyannameleri ve şirketlerde çalışan işçilere dair sahte bilgilerin kullanıldığı ifade edildi.

Ayrıca Qadiri'nin başvurulardan biri için de başkasının sosyal güvenlik numarasını, kimliğini ve imzasını kullandığı belirtildi.

Başvuruları sonucunda Kovid-19 destek fonundan 5 milyon dolar (yaklaşık 42 milyon TL) alan zanlının, bu parayı lüks araçlar, şahsi ihtiyaçlar ve tatil harcamaları için kullandığı ifade edildi.

Federal yetkililer, Qadiri'nin parayla satın aldığı 2011 model Ferrari 458 Italia, 2018 model Lamborghini Aventador S ve Bentley Continental GT araçlarına el koydu.

Ayrıca şüphelinin bankasındaki 2 milyon dolara (yaklaşık 17 milyon TL) da el kondu.

100 bin dolar (yaklaşık 835 bin TL) kefaletle serbest bırakılan Qadiri, 29 Haziran'da mahkeme karşısına çıkacak.



Independent Türkçe, AP, NBC News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU