EYT'liler bu kez Yenikapı'dan seslendi: İmtiyaz değil hakkımızı istiyoruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), İstanbul Yenikapı'da miting düzenledi. Mitinge 55 ilden binlerce EYT'li katıldı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen EYT'liler Yenikapı miting alanında buluştu / Fotoğraf: Twitter

Türkiye'nin farklı illerinden gelen emeklilikte yaşa takılanlar, EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin etkinliği kapsamında Yenikapı miting alanında buluştu.

EYT mitingine CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, EHP, SEP, UİD-Der, Birleşik Metal-İş, Petrol-İş, DERİTEKS başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti, sendika ve kitle örgütü üye ve yöneticisi de katıldı.

Mitingde konuşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Emekli olma hakkımız kutsaldır. Hak birilerinin insafı ya da sadaka değildir. Hak karşılığı ödenmiş olandır” dedi.

"Yıllarca çalışıp prim ödeyerek emekliliğe hak kazanmamıza rağmen hükümet 'erken emeklilik' açıklamalarıyla bize karşı algı oluşturuyor. Hükümetin bu tutumunu kınıyoruz. Kalan yaşamımızı, bugüne kadar biriktirdiklerimizi elden çıkararak sürdürmemizi bekliyorlar. Önce haklarımızı sınırlayıp, sonra 'Emekli olmak istiyorsanız BES'e para yatırın' diyorlar.” 

İmtiyaz istemediklerini ifade eden Özüpak, “Biz haklarımızın tanınmasını istiyoruz. İşe başlarken bize sunulan haklar ne ise onun uygulanmasını istiyoruz. Yasalar geriye dönük işletilemez” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emeklilik hakkı gasp edilen EYT'lilerle omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Emeklilik temel bir haktır. Devletin temel bir sorumluluğudur. Bu mağduriyetin derhal kaldırılması gerekmektedir. Emeklilik yük değil bir haktır. Sizin mücadeleniz emeğimize ve geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir” diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Necdet Gökçınar, "Bizler her türlü mağduriyete karşıyız. Denk bütçe ile faizden kurtarılacak 117 milyar liranın 60 milyarıyla EYT mağduriyeti giderilebilir. Bu da ancak Saadet iktidarıyla olabilecek bir durum" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun ise görüntülü mesajı yayınlandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU