Tataristan'da okula silahlı saldırı... 8 öğrenci ve 1 öğretmen hayatını kaybetti

En az 10 kişinin yaralandığı saldırının ardından ulusal yas ilan edildi

Fotoğraf: AA

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi.

Yerel yetkililerin ilk açıklamalarına göre, kimliği açıklanmayan iki kişi, Fayzi Caddesi'nde yer alan okulda silahlı saldırı düzenledi. Saldırganları gören ve silah sesini duyan öğrenciler arasında panik yaşandı. Bazı öğrenciler pencerelerden atladı.

Olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. Yetkililer, saldırganlardan birisinin 20 yaşından küçük olduğunu ve güvenlik güçlerince yakalandığını bildirdi.


İlk belirlemelere göre silahlı saldırıda 1 öğretmen ile 8 öğrenci hayatını kaybetti. Saldırıda en az 10 kişi de yaralandı.

Tataristan lideri Rüstem Minnihanov, gözaltındaki saldırganı "terörist" olarak niteledi üzerine ruhsatlı tabanca bulunduğunu söyledi.

Ulusal yas ilan edildi

Tataristan İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre, saldırının ardından ülkede "terörle mücadele düzeni" getirildi. Tataristan liderinin kararıyla da 12 Mayıs ülkede ulusal yas günü ilan edildi.

Silah ticaretine düzenleme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün düzenlenen silahlı saldırının ardından, ülkede sivillerin erişebileceği silahların dolaşımına yönelik kuralların daha fazla sıkılaştırılması talimatını verdi.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Başkanı Vyaçeslav Volodin de başkent Moskova’da yetkililerle gerçekleştirdiği toplantıda, söz konusu saldırılara benzer olayların yaşanmaması için ülkedeki silah ticaretine ilişkin çeşitli adımlar atılacağını duyurdu.

Rusya’da son 5 yılda okullarda çeşitli silahlarla 14 saldırı yaşanırken onlarca kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

 

AA, Sputnik Türkiye

DAHA FAZLA HABER OKU