ABD, Pfizer-BioNTech aşısının 12-15 yaş grubuna yapılmasına izin verdi

Aşılamanın perşembe gününden itibaren başlaması bekleniyor

Fotoğraf: Reuters

ABD düzenleyici kurumları, Pfizer ve BioNTech'in ortak geliştirdikleri koronavirüs aşısının 12 ile 15 yaş arasındaki çocuklara yapılmasına izin verdi. 

Perşembe gününden itibaren aşılamanın başması beklenirken, ülkede 12 ile 15 yaşları arasındaki çocuklara ilk defa koronavirüs aşısı yapılmış olacak ve ülke çapındaki aşı programının kapsayıcılığı artacak.

Küçük yaşlardakilere koronavirüs aşılarının yapılması, çocukların okula tekrar dönebilmeleri açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, tüm eyaletlerin "derhal" aşıları gençlere hazır hale getirmelerini talep etti. Biden, "Eğer çocuğunuzu korumak isteyen bir ebeveynseniz ya da aşı olmak isteyen bir gençseniz, bugünkü karar bu hedefe bir adım daha yaklaşılmasını sağladı" dedi.

Çocukların çoğu koronavirüsü yalnızca hafif semptomlarla ya da hiç semptom yaşamadan geçiriyorlar ancak çocukların koronavirüsten dolayı ağır hastalanma riskleri ve virüsü yaymaları da hâlâ muhtemel.

ABD'nin kuzey komşusu Kanada, ABD'li ilaç şirketi Pfizer'ın koronavirüs aşısının 12 ile 15 yaş aralığındaki çocuklara yapılmasına geçen hafta Perşembe gübü izin vermişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU