Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na "Sedat Peker" tepkisi

CHP lideri, Soylu'nun Peker'in açıklamalarına seyirci kaldığını söylemişti

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in açıklamalarını gündemine taşıyan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bir ülkede Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, Kırmızı Bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisinin, güvenlik güçlerimize yönelik iftira ve akla sığmayan ithamlarına sığınarak siyaset yapar mı? Acizlik, çürümüşlük..." diye yazdı.

İçişleri Bakanı'nın mesajı şöyle:

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in açıklamaları hakkında bugün T24'ten Murat Sabunu'ya açıklamalarda bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ana muhalefet liderinin açıklamaları özetle şöyleydi:

 Devleti yönetememe. Bazı çevrelere teslim olma. Değişik mafya örgütleri var Türkiye'de, bunlar zaman zaman bir araya geliyorlar, zaman zaman da çatışma içindeler. Sedat Peker, yurt dışına giderken bunlar ne kadar suçlu olup olmadığını bilmiyorlar mıydı? Biliyorlardı. Pasaport verildi mi? Verildi. Gönderildi mi? Gönderildi.

Saadettin Tantan’ın İstanbul’da görevli olduğu dönemde bütün suç örgütlerinin sıfırlandı. Demek ki siz kararlı olursanız. Tavrınızı yasalardan ve insan haklarından yana koyarsanız mafyayı engellersiniz. Yeraltı örgütlerini engellersiniz. Eğer siyasetçi ile mafya el le tutuşursa, bunlar bir araya gelip de kendi sorunlarını bir şekliyle mafya aracılığıyla Türkiye farklı bir sürecin içine evrilmiş olur. Yaşadığımız tablo da maalesef budur.

Rıza Zarrab ve Sezgin Baran Korkmaz'ın yurt dışına ‘elini kolunu sallayarak çıktığını' söyleyen Kılıçdaroğlu, ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı:

Peki siz devlet olarak hangi önlemi aldınız? Yazık günah değil mi, Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını bu şekliyle yerle bir ediyorsunuz. Yine aynı şekilde, 17-25 Aralık'tan sonra bile Fethullah Gülen terör örgütüyle ilişkisini sürdüren kişiyi, devletin protokolüne almadınız mı? Fettah Tamince'yi ben unuttum mu sanıyorlar? Hâlâ büyük ihaleler veriyorlar. Bank Asya'nın önünden geçenleri hapse attılar, beyefendiler krallar gibi yaşıyorlar. Kimin, ne yaptığını devlet çok iyi bilir. Ama bütün mesele devletin arşivine aldığı, gördüğü olayları devleti yönetenlerin görmemesidir. Onların sırtını sıvazlamasıdır. Asıl acı olan da budur.

 

Independent Türkçe, T24

DAHA FAZLA HABER OKU