Galatasaray derbide Beşiktaş'ı, Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü'nü mağlup etti, Süper Lig'de zirve yarışı kızıştı

Sarı-kırmızılılar, sahasında lider Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti

Fotoğraf: AA (arşiv)

Türk Telekom Stadı'nda oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gülen taraf sarı-kırmızılılar oldu.

Süper Lig'in 40. haftasında oynanan derbide Galatasaray, sahasında lider Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti.

Sarı-kırmızılıların galibiyet gollerini Ryan Babel, penaltıdan Radamel Falcao ile Arda Turan kaydetti. Siyah-beyazlıların tek sayısı ise penaltıdan Rachid Ghezzal ile geldi. 

Bu sonuçla Galatasaray puanını 78'e yükseltirken, lider Beşiktaş 81 puanda kaldı.

Öte yandan MKE Ankaragücü deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe de Beşiktaş ile arasındaki farkı 2'ye indirdi.

Sergen Yalçın: Bu mağlubiyete takılıp kalamayız

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirterek şunları kaydetti:

Sezonun final bölümünde önemli bir derbiydi. Buradan iyi sonuçla dönmek isterdik ama mümkün olmadı. Oyun anlamında ortaya pek bir şey koyduğumuzu söylemek mümkün değil. Yapılan basit hatalar, penaltı ve savunma arkasına düşen bir top neticesinde yediğimiz goller mağlup ayrılmamızı sağladı. Bu mağlubiyete takılıp kalamayız. Buradan alacağımız dersleri alıp Karagümrük maçına hazırlanmamız gerekiyor. Sezonun bitişi için kritik iki final maçımız var. İnşallah kalan müsabakalarda bu mağlubiyeti telafi ederiz.

Terim: Biz vazgeçmeyeceğimizi çok önceden söylemiştik, vazgeçmiyoruz bakalım sonuç nerede bitecek

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunduç

Maça biraz ürkek başladıklarını ancak çabuk toparlandıklarını anlatan Terim, şunları kaydetti:

Hem hücum hem de savunmada iyi oynadık. Bugün geçiş hücumlarını da iyi yaptık. Hem defansın arkasına koşan oyuncularımız vardı hem de pas sonrası sette de iyi pozisyonlar bulduk. 1-1'den sonra bitene kadar maçın kontrolünü elimizde bulundurduk. İkinci yarıda neredeyse pozisyon vermeyen ve rakip kalede çok önemli pozisyonlar bulan bir Galatasaray vardı. Sonuç itibarıyla oyuncularımı kutluyorum. Bir bütün halinde oynamamız bugün sonucu getirdi. Seyredilmesi zevkli bir oyun oldu. Daha da olabilirdi. Lig lideri Beşiktaş'ı yenmek önemli bir şey. Farkı 3 puana indirdik, ikili averajı eşitledik. Sonuç itibarıyla hem biz kazanacağız hem rakiplerimiz kaybedecek... Ancak şu güzel bir şey ki son iki haftaya üç takım da büyük umutlarla giriyor. Tabii daha çok avantajı, daha az avantajı olan var. Biz vazgeçmeyeceğimizi çok önceden söylemiştik, vazgeçmiyoruz bakalım sonuç nerede bitecek.

Fatih Terim, şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirerek, "Şampiyonluğa muhakkak ki umutla bakıyorum. Bizim kazanmamız çok önemli ancak rakiplerimizin de kaybetmesi lazım. Şöyle baktığım zaman hiçbir maçın kolay olmadığını görüyorum. Küme düşmeler var, ilk 5 içerisinde olmak isteyenler var. Kimse için maçlar kolay geçmeyecek. Biz hiç ümidini kaybetmeden ve vazgeçmeden, Galatasaray gibi oynamaya devam edeceğiz. Tabii ki her şey olabilir. Biz nasıl kaybettiysek, rakiplerimiz de kaybedecek." diye konuştu.

Terim, Süper Lig'de az maç kalmasının şampiyonluk heyecanını daha da artırdığını anlatarak, "(Biz bitti demeden bitmez) lafını şimdiye kadar her kullandığımızda karşılığını vermiştik. Onu öyle bir anda kullanmalıyız ki karşılığını doğru olarak verebilmeliyiz. O her dakika söylenebilecek bir şey değil. Ancak vazgeçmemek bizim ruhumuzda var. Şimdilik vazgeçmeyeceğimizi söylemekle yetinelim." ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU