Cumhurbaşkanı Erdoğan: MHP ile anayasa konusunda ortak bir çalışma yapacağız, muhalefete de takdim edeceğiz

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Milletin genelinin kabul edeceği bir anayasayı çıkartalım istiyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dünya genelinde devam eden koronavirüs aşılarındaki fikri mülkiyet haklarının kaldırılması fikrine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "İlim tüm insanlığın ortak malıdır. Bilimde kıskançlık olmaz. İnsanlığın sağlığıyla alakalı böyle bir konuda, 'Biz ürettik kimseye vermeyiz' yanlış bir yaklaşımdır" dedi.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'de geliştirilen koronavirüs aşısı için, "Tüm dünyayla paylaşmaya hazır olduğumuzu söyleyebilirim" dedi

"Azınlıkların ne ihtiyaçları varsa yardımcı olabileceğimizi kendilerine taahhüt ettik"

Azınlık ve dini cemaatlerin liderleriyle yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiler veren Erdoğan, "Ülkemizdeki tüm azınlık grupları ve dini cemaatlerin liderleriyle bir araya gelerek yaptığımız iftarda Türkiye'de herhangi bir sıkıntıları var mı yok mu bunları kendilerinden duymuş oldum. Bu tür dini cemaatlerin ve azınlıkların nerede ihtiyaçları varsa yardımcı olabileceğimizi kendilerine taahhüt ettik" ifadelerini kullandı.

"Mısır halkını zorla, Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer"

Türkiye ve Mısır arasında başkayan görüşmelere ilişkin de yorumlarda bulunan Erdoğan, "Mısır halkına yönelik tavrımız çok olumlu" dedi.

Mısır halkıyla Türk milletinin tarihe dayalı bir birlikteliği olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Düşman kardeşler olarak değil, dost olarak Mısır halkıyla tarihten gelen birlikteliğimizi yeniden kazanma gayreti içindeyiz. Mısır halkını zorla, Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer. Onlarla dayanışma içinde olmaları bizi üzer. Yeni süreç başladı. Bu süreç içinde önce istihbarat örgütlerimiz, sonra Dışişleri Bakanlığımız mensupları görüşmelere başladı. Bunu genişleterek devam ettireceğiz.

"MHP ile anayasa konusunda ortak bir çalışma yapacağız"

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıkladığı yeni anayasa taslağına ilişkin gelen sorulara da yanıt verdi.

Bahçeli ile görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:

Yeni anayasayla alakalı olarak bizim Devlet Bey'le zaman zaman görüşmelerimiz oluyor. Bu görülmelerde birçok meseleyi görüşme imkanı buluyoruz. Yeni anayasayla ilgili konuları da görüştük. Şu anda onlar belli bir nokraya geldiler, hazırlıklarını da bize gönderdiler. bizim hazırlığımız da bitmek üzere, biz de kendilerine takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız ve bununla kalmayı muhalefete de takdim edeceğiz. Sivil toplum örgütleriyle de bu çalışmaları paylaşmak suretiyle milletin genelinin kabul edeceği bir anayasayı çıkartalım istiyoruz.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU