Tunuslu milletvekili, sık sık kavga çıkan meclise çelik yelek ve kaskla gitti

İslamcı ve laik kanattan milletvekilleri arasında artan Kovid-19 vakaları ve borç sorunu nedeniyle son dönemde sert tartışmalar yaşanıyor

Abir Musi'nin görüntüsü, sosyal medyada esprilere neden oldu (Twitter/@KaisDjelassi)

Tunus'ta Özgür Anayasa Partisi lideri Abir Musi, partilerin özel güvenlik görevlilerinin meclis salonuna alınmasının yasaklanmasının ardından meclisteki oturuma motorcu kaskı ve çelik yelekle katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tunus Cumhuriyeti'nin kurucusu Habib Burgiba'nın fotosunun da bulunduğu meclisteki yerine kafasında kaskla oturan kadın milletvekili, sık sık kavga çıkan meclise girebilmek için bu önlemlerin gerekli olduğunu söyledi.

Meclis başkanı, bazı özel güvenlik görevlilerine yönelik saldırı suçlamaları üzerine bu görevlilerin salona girişini yasaklamıştı. Meclisteki İslamcı ve laik kanattan milletvekilleri arasında artan Kovid-19 vakaları ve borç sorunu nedeniyle son dönemde sert tartışmalar yaşanıyor.
 


Laik kanatta yer alan Özgür Anayasa Partisi'nin avukat lideri Musi, 2011'de başlayan Arap Baharı ayaklanmalarında devrilen eski Devlet Başkan Zeynel Abidin bin Ali'yi destekleyen isimler arasındaydı.

O dönem devrik rejime verdiği destekle büyük tepki çeken Musi, ülkede artan işsizlik ve istikrarsızlık nedeniyle halk arasındaki desteğini hızla artırıyor.


Independent Türkçe, Middle East Monitor, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU