ABD, Güney Kore ve Japonya'dan ortak karar: Kuzey Kore nükleerden arındırılacak

Üç ülke Kuzey Kore'ye BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyması için baskı yapılmasında anlaştı

Fotoğraf: AA

Japonya, ABD ve Güney Kore'nin, Kuzey Kore'nin tamamen nükleerden arındırılması için yakın işbirliğinin sürdürülmesinde mutabakata vardığı bildirildi.

Kyodo ajansının haberine göre Londra'da düzenlenen G7 marjında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevkidaşları Motegi Toşimitsu ve Chung Eui Yong ile bir araya geldi.

Bir saat süren görüşmede üç bakan, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programlarına karşı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarına uyması için baskı yapılmasında anlaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden döneminde ilk toplantı

Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılmasını kapsayan politikalarının detaylarını açıklayan Blinken, bu konuda ortak ve uyumlu adımlar atılması için Asyalı müttefikleriyle anlaşmaya vardı.

Üçlü toplantının, "ABD Başkanı Joe Biden'in ocakta göreve gelmesi sonrası ilk" olduğunu bildiren Kyodo ajansı, Japon Bakan Motegi'nin görüşmeye ilişkin detay vermediğini belirtti.

Öte yandan görüşmede ABD ve Güney Kore'nin, Kuzey Kore tarafından alıkonulan Japon vatandaşları sorunun çözülmesine yönelik Japonya'nın çabalarına destek verdiği kaydedildi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU