Varank’tan Babacan’a: Kalacağı otelin yıldız sayısıyla ilgilenen bir geçmişi olmasa bu mütevazılık numarasına ben bile kanabilirdim

Babacan, bakanlığı döneminde kağıt israfını engellediği için kendisine “Fren Ali” denildiğini ifade etmişti. Varank, bu ifadelere Twitter hesabından yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kendi döneminde yaptığı tasarruflara ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Babacan, fotokopi çektikleri A4 kağıtlarını önlü arkalı kullanarak tasarruf ettiği için kendisine "Fren Ali" dediklerini anlatmış, “125 bin makam arabası alan israf zihniyeti ise anca duvara tosladı” ifadelerini kullanmıştı.

Babacan’a Twitter hesabından yanıt veren Varank şu iddiaları yazdı:

Busan'da Kore yemeği yiyemeyince kriz çıkaran, yurtdışında Mercedes harici araca burun kıvıran, Londra-Vaşington gezilerinde kalacağı otelin yıldız sayısıyla ilgilenen bir geçmişi olmasa bu mütevazılık numarasına ben bile kanabilirdim.

Varank paylaşımında “Fren Ali ama neye? Sanayiye olmasın sakın?” ifadelerini de kullandı.

Babacan'dan Fren Ali tepkisi

Babacan, "Fren Ali" ifadesinin Twitter'da TT olmasının ardından bir paylaşım yaptı. 

"İktidarın trolleri beni TT yapmak için mesai harcıyorlar" diyen Babacan, "Keşke iktidar, bu rezalete harcadığı kaynağı, fakir fukaranın derdine, esnafa, vatandaşa yardıma harcasaydı" diye yazdı.

Babacan paylaşımına TT olan "Fren Ali" ifadesini de ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU