Ali Babacan: Bakanlığım döneminde para harcatmadığım için kızarlardı, bana "Fren Ali" diyorlardı

Bakanlık yaptığı dönemde aldığı tasarruf tedbirlerini anlatan Babacan, "11 yıl Hazine Bakanlığı yaptım. Hazine’deki makam odamdaki mobilya neyse devrettiğim günkü mobilya aynı gün oldu" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal 42'de katıldığı programda Hazine Bakanı olduğu dönemde aldığı tasarruf tedbirlerini anlattı.

11 yıllık bakanlığında makam odasındaki mobilyayı değiştirmediğini belirten Babacan “Hazine’deki makam odamdaki mobilya neyse devrettiğim günkü mobilya aynı gün oldu. Defalarca mobilya değiştirmeyi bilmez miydim? Şu mobilyanın iskeleti durdu, kumaşı yıprandığı için sadece kumaşını değiştirttim ben biliyor musunuz? Bunu Hazine Bakanı olarak böyle yönettim. Niye? Tasarruf ruhunu yukarıdan aşağıya bütün sistem görsün diye" dedi.

Babacan şöyle devam etti:

Bizim Hazine’de genelge yayınladık, A4 kağıtlarının önünü de arkasını da kullanacaksınız dedik. Sadece baskı yaparken kağıdın ön yüzüne baskı yapmayın, arka yüzünü de kullanın dedik. Bunun genelgesini yayınladık. Tasarruf ruhu böyle olur. Bir de şöyle kızarlardı, ‘Ali para harcatmıyor’ derlerdi. Fren Ali diyorlardı. Niye? İyi günle4rde tasarruf edeceksiniz ki kötü günler geldiğinde harcayacak paranız olsun.

Babacan, sosyal medya hesabından söz konusu ifadelerinin yer aldığı videoyu “Fotokopi çektiğimiz A4 kağıdını önlü arkalı kullanarak tasarruf ettiğimiz günlerde benim için ‘Fren Ali’ demişlerdi. 125 bin makam arabası alan israf zihniyeti ise anca duvara tosladı” notuyla paylaştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU