Hindistan'da Kovid-19 trajedisi: "Oksijen tüpünü alırsanız annem ölür" dedi ama dinletemedi

Kovid-19 hastası annesinin oksijen tüpünün alınmaması için yerlere kapanarak yetkililere yalvaran adamın görüntüsü sosyal medyada hızla yayıldı

Genç adamın yere yatıp yalvardığı görüntüler sosyal medyada viral oldu (Twitter/@dklavaniaTOI - joe.co.uk)

Kovid-19 vaka ve ölüm sayılarının son dönemde rekor üstüne rekor kırdığı Hindistan'da, bir hastanede yaşanan trajedi ülkedeki oksijen tüpü eksikliğinin geldiği boyutu bir kez daha ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uttar Pradeş eyaletindeki Agra kentinde özel bir hastanede, Kovid-19 hastası annesinin oksijen tüpünün alınmaması için yerlere kapanarak yetkililere yalvaran bir adamın görüntüsü sosyal medyada hızla yayıldı.

Görüntülerde, genç adamın "Oksijen tüpünü alırsanız annem ölecek" dediği duyuluyor.
 


The Times of India gazetesinin haberine göre Anmol Goyal isimli 22 yaşındaki genç ve 17 yaşındaki kardeşi, hastanede oksijen tüpü bitince kendi çabalarıyla anneleri için oksijen tüpü getirdi. Ancak salı gecesi polis, "çok önemli biri" için tüpe el koydu. Goyal'ın annesi, iki saat sonra hayatını kaybetti.

Agra emniyeti iddiayı reddederek oksijen tüpünün boş olduğunu ve doldurulmak üzere alındığını savundu. 

Dünyada pandemi gündeminin merkezine yerleşen Hindistan'da resmi verilere göre dün 3 bin 498 kişi hayatını kaybetti, ancak gerçekte bu sayının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Oksijen tüpü, yatak ve ilaç sıkıntısının trajediye dönüştüğü ülkede günlük vaka sayısının 3 milyonu bulabileceği belirtiliyor.


Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU