Milletvekilliği düşen HDP'li Gergerlioğlu'nun TBMM'deki eylemi nedeniyle 5 yıla kadar hapsi istendi

Gergerlioğlu hakkında kamu görevini usulsüz üstlenme ve işyeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından iddianame hazırlandı

Fotoğraf: Twitter

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) eylemi nedeniyle kamu görevini usulsüz üstlenme ve işyeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından iddianame hazırladı.

İddianamede, Gergerlioğlu'nun kesin hüküm giydiği, bunun üzerine Anayasa'nın 84. maddesi gereği TBMM Genel Kurulu'nun 17 Mart 2021 tarihli 60. birleşiminde söz konusu durumun bilgiye sunulduğu ve şüphelinin milletvekilliğinin düşürüldüğü belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gergerlioğlu'nun kamu görevinin sona ermesine rağmen, usulsüz olarak üstlendiği milletvekilliği göreviyle 18-19 ve 20 Mart'ta milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği kaydedilen iddianamede, şüphelinin resmi görevi kalmamasına rağmen belirtilen süre zarfında gece ve gündüz kesintisiz bir şekilde TBMM'de bulunmaya devam ederek, nitelikli olarak işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği, TBMM tutanaklarının da bu durumu doğruladığı vurgulandı.

İddianamede, şüphelinin "işyeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "kamu görevini usulsüz üstlenme" suçlarını işlediği belirtilerek, Gergerlioğlu'nun 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ne olmuştu?

Sosyal medyada paylaştığı bir haber nedeniyle ''terör propagandası yapmak'' suçundan kesinleşen mahkeme kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasının ardından Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşmüştü. Gergerlioğlu ise karara tepki göstererek Meclis'teki odasında "Adalet nöbeti" başlatmıştı.

Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından sözkonusu davadan aldığı ceza nedeniyle Sincan Cezaevi'nde bulunuyor.

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU