Cumhuriyet yazarı Pehlivan: CEO bakan rahatsızlığı

"Konuştuğum herkes Ruhsar Pekcan’ın gidişindeki 'bitti gitti' havasını buna bağlıyor. 'Parti içinden olsa yedirmezdik' iddiasındalar"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, kabineye dışarıdan atanan sektör temsilcilerinin AK Parti içerisinden “rahatsızlıkla karşılandığını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanlığı görevinden alınması hakkında yazdı. İktidar partisinde bir "CEO bakan rahatsızlığı" olduğunu söyleyen Cumhuriyet yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bakanlığa kendi şirketinden mal alan Ruhsar Pekcan koltuğundan gitti. Farkında mısınız? Pekcan’ın gidişinin ardından ne ağıt yakan ne başarılarını anlatan oldu. Doğru dürüst bir veda bile yapılmadı. 

Bunun nedenini AKP kulislerinde araştırdım. Görülüyor ki Pekcan meselesi çok daha derin bir sorunun ilk taşı. 

Önce şunu sorayım: Hükümetteki bakanlar hangi partiden? Bu da soru mu, demeyin. Zira yeni sistemde bakanlar milletvekili bile olamıyor. Vekillikten istifa ediyor. Böylece daha önce istisna olan “dışarıdan bakan atama”, genel bir uygulama haline geldi. Partide yedekte bekleyenlerin yanı sıra sektör temsilcileri bakan oldu. 

İşte bu da parti içinde “CEO bakanlar” denen isimlere karşı, “bizden değil” ayrımı yarattı. Konuştuğum herkes Ruhsar Pekcan’ın gidişindeki “bitti gitti” havasını buna bağlıyor. “Parti içinden olsa yedirmezdik” iddiasındalar. 

Öte yandan, bu rahatsızlığın CEO bakanların bütünü için olduğu söyleniyor. Turizm Bakanı’nın işleri, Milli Eğitim Bakanı’nın özel okullara sevdası, icraatlarının önüne geçmiş gibi görünüyor. Özel sektörden gelen Tarım ve Orman Bakanı’nı da bu listeye sokuyorlar. 

Kesin olan şu ki CEO bakanlar gidince arkasından ağlayan olmayacak. Ne AKP’de ne bakanlık bürokrasisinde ne de elbette muhalefette. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ruhsar Pekcan’ı görevden alarak yerine AK Parti içerisinden Mehmet Muş’u atamıştı.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU