Babacan: Cumhurbaşkanı’na soruyorum; bu milletin aşısı nerede?

DEVA Partisi lideri Babacan, Erdoğan'ın aşı sorusunu yanıtlamasını istedi

Fotoğraf: DEVA Partisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Bu milletin aşısı nerede?” diye sordu.

Bir video mesaj paylaşan Babacan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı “Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor” açıklamasını değerlendirdi.

Bu açıklamayı iftar sofrasındayken öğrendiğini kaydeden Babacan, “Aşı tedarik meselesi hükümetin ilk günden beri eline yüzüne bulaştırdığı bir konu. Plan yok, program yok, basiret yok, tedbir yok…” diye konuştu.

“Şöyle bir bakın” tepkisi gösteren Babacan, “İlk günden bu yana, aşı ile ilgili neler açıklandı, neler gerçekleşti? Bu kabul edilebilir bir şey mi? Üstelik 18 günlük de kapanmaya girdik şu anda. Ekonomik destek yok vatandaşa, bu ne demek, kapanın ama açlığa mahkum olun, aşı yok bu ne demek ölüme mahkum olun. Bu kabul edilebilir bir şey mi?” diye sordu.

Erdoğan’a bir soru soran Babacan, “Bu milletin aşısı nerede? Bunu cevabını bekliyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koca Bilim Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada, “Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor” demiş şöyle devam etmişti:

Aşı üreticisi sayısı her geçen gün artmaktadır. Üretilen aşıların üretim kapasiteleri de artıyor. Bildiğiniz gibi ülkemizde iki aşı kullanıma girdi. Üçüncü olarak ise Sputnik V aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya gelindi ve aşı tedariki için bir anlaşma da yapıldı. Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak üzere anlaşmayı imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içinde gerçekleşecektir. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU