Tekel Bayileri Platformu duyurdu: 17 Mayıs’a kadar alkollü içki satışı olmayacak

29 Nisan-17 Mayıs arası ilan edilen tam kapanmada tekel bayilerinin açık olup olmayacağına dair genelgede açık bir hüküm olmaması soru işaretleri yarattı. Açıklama sektör temsilcisinden geldi

29 Nisan-17 Mayıs arası uygulanacak tam kapanmada tekel bayiilerinin açık olacağı duyuruldu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan alkol satışı yasağı, 'tam kapanma' kararı sonrası yeniden tartışma konusu oldu.

Tartışmalar üzerine Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından bir duyuru yaptı.

17 Mayıs'a kadar ülke genelinde alkol satışının yasaklandığını söyleyen Aybaş'ın mesajı şöyle:


Duyurunun ardından Twitter'da #alkolümedokunma etiketi Türkiye gündemine girdi.

Aybaş, bu açıklamasından önce kapanma süresi boyunca alkol satışının olacağını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genelgede özel madde yok

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde yer almamıştı. Genelgenin marketler ile ilgili maddesinde şu ifadelere yer verilmişti:

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU