Palandöken: Pandemide çalışamayan araçlar zorunlu trafik sigortası ve araç muayene ücretlerinden muaf tutulsun

Palandöken, "Başta okul servisleri olmak üzere sabit giderlerini ödeyemeyen araçlara herhangi bir yaptırım uygulanmamalı" dedi

Palandöken, okul servis araçlarının 1,5 yıldır çalışmadığını belirterek bu araçlar için 1 Temmuz'da dolacak 12 yaş sınırı kuralının salgın bitinceye kadar kaldırılmasını talep etti / Fotoğraf: AA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde çalışamayan şoför esnafının araçları için zorunlu trafik sigortası ve araç muayene ücreti muafiyeti talep etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Palandöken, yazılı açıklamasında, söz konusu kesime bu dönemde kolaylık sağlanması çağrısında bulundu.

Esnafın araçları için zorunlu trafik sigortası ve araç muayene ücreti muafiyeti isteyen Palandöken, "Başta okul servisleri olmak üzere sabit giderlerini ödeyemeyen araçlara herhangi bir yaptırım uygulanmamalı" ifadesini kullandı.

Palandöken, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm esnafın müşteri kapasitesinin azaldığına ve gelirinin düştüğüne dikkati çekerek, şoför esnafının, muayene ücretleri, araç sigortası, vergisi, Bağ-Kur ödemelerini yapmakta güçlük çektiğini belirtti.

Palandöken, "Her yıl yeniden değerlendirme oranında gelen zamla nakit ödenen muayene ücretleriyle zorunlu trafik sigortaları esnafımızın belini büküyor" değerlendirmesinde bulundu.

Okul servis araçlarında 12 yaş şartı salgın sonuna kadar kaldırılmalı

TESK Başkanı Palandöken, okul servis araçlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri nedeniyle 1,5 yıldır çalışmadığını belirterek, bu araçlar için 1 Temmuz'da dolacak 12 yaş sınırı kuralının salgın bitinceye kadar kaldırılmasını da talep etti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU