Türk askeri Kuzey Irak'ta: Zap, Avaşin Basyan ve Kandil'e operasyon başlatıldı

Hava destekli harekatta PKK hedefleri ateş altına alındı. Erdoğan, "Bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina, Zap, Avaşin Basyan ve Kandil'e geniş çaplı bir kara harekat başlattı.

Jetler, İHA ve SİHA’ların da hava desteğiyle PKK hedeflerini ateş altına aldığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) da harekatla ilgili bir paylaşım yapıldı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman komandoları Kuzey Irak'ta" ifadesine yer verildi.

Erdoğan: Bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde PKK hedefleri yönelik düzenlenen "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" Komuta Merkezi'ne bağlandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir. Ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer yoktur. Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" 

Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin kullanılması ayrı bir iftihar vesilesi olduğunu belirten Erdoğan, "Sığınak-barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU