İBB Başkanı İmamoğlu: Bayramı da içine alan tam kapanmayı lütfen yapın

İmamoğlu, yaza daha sağlıklı girmek için kesinlikle bayramı da içine alan tam kapanma kararı alınması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, " Bayramı da içine alan tam kapanmayı lütfen yapın” dedi.

İmamoğlu, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde gazeteciler, İsmail Saymaz, Nihal Bengisu Karaca ve Nagehan Alçı’nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, salgına dair, "Ülkemizin tam kapanmaya ihtiyacı var. Ramazanın son 2 haftası ile bayramı da dahil ederek bir tam kapanmanın faydalı olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’na seslenen İmamoğlu, “Bayramı da içine alan tam kapanmayı lütfen yapın” ifadelerini kullandı.

Göksu tepkisi

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Tevfik Göksu ile yaptığı röportajdan bahsederek "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlandırma yetkisi" ile ilgili bir soru yönetlmesi üzerine İmamoğlu "Sizce Tevfik Bey bir şey söylüyorsa doğru mudur?" dedi.

İmamoğlu,"Ağır bir itham değil mi?" soruları üzerine ise "Tevfik Bey'in çok ağır ithamları var. 128 milyar çıkınca kendileri 121 milyar diye bir kampanya başlattılar. İBB 121 milyar borçlandı kampanyasını başlatan birinin doğru söylemesi mümkün mü?" diye sordu.

Alçı’nın AK Parti'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’dan mesaj alıp kendisine soru sorduğunu ifade eden İmamoğlu, "Bu yayın bitmez; Tevfik Bey benim muhatabım değil, üzülüyorum ona" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU