Halle Berry gençlik sırlarını açıkladı

Meditasyondan, egzersize yılların eskitemediği yıldızın kişisel bakım tavsiyeleri

Halle Berry, Kesişen Yollar'daki performansıyla 2002'de En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'ı kucaklamıştı (AFP)

Dünyaca ünlü ABD'li oyuncu Halle Berry, gençlik sırlarını açıkladı.

Hollywood yıldızı sağlıklı yaşamaya ve spora duyduğu tutkuyu gösteren paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yılların eskitemediği 54 yaşındaki eski modelin, bir kum torbasına asılı halde mekik çekerkenki fotoğrafları epey konuşulmuştu. Yüz bakımı yaptığı fotoğrafıysa binlerce beğeni almıştı.

Bustle adlı derginin Yaşam Tarzı ve Güzellik Editörü Rachel Lapidos, Berry'le Zoom üzerinden görüştü ve sırlarını sordu.

"Yıllar içinde kişisel bakımın ve stresi azaltmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim" diyen Berry, üç noktaya parmak bastı:

Banyo

"Farklı yağlar ve tuzlarla uzun süre banyo yapmayı seviyorum" diyen Oscar ödüllü oyuncu, yanına her zaman bir kadeh şarap aldığını belirtti. Berry sözlerini şöyle sürdürdü:

Fazla antrenman yaptıysam ve vücudum çok ağrıyorsa, örneğin magnezyum gibi denizden gelen mineralleri içeren organik deniz tuzu kullanıyorum.

Sadece rahatlamak için duş alıyorsam, lavantaya ya da okaliptüs yağına başvuruyorum veya farklı çiçek yaprakları içeren banyo topları kullanıyorum.

Egzersiz

Berry, antrenman yaparken çekilen görüntülerini 2018'den beri sosyal medya platformu Instagram'dan paylaşıyor. Aksiyon filmlerinde sıkça rol alan ünlü aktris şu ifadeleri kullandı:

Dövüş sanatlarına çok ilgiliyim. Jiujitsu, tekvando, judo, kick boks ve boks yapıyorum. Bunun ardından merdivenden çıkıp inmek gibi ya da spor aletlerinin kullanıldığı geleneksel ağırlık çalışmaları ve kardiyo egzersizleri yapıyorum.

"Hayatım boyunca spor yaptım. Ama şimdi kendimi nasıl koruyacağımı öğreniyorum" diyen Berry, "Hazırlıklı olmak ve güvende hissederek dolaşmak çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

Düzenli meditasyon

Berry, bilinçli farkındalığın sağlığını korumada rol oynadığını söyledi. "Yıllar boyunca meditasyon, stresten kurtulma yolunda benim için önem arz etti" diyen yıldız isim, haftada bir veya iki kez buna zaman ayırmaya çalıştığını söyledi.

Berry ayrıca zihni sakinleştirmenin zor olduğunu belirtip meditasyona yeni başlayanlar için bazı tavsiyeler verdi:

Adım adım ilerleyin. Her seferinde 5 dakika deneyin. İlk 5 dakikada ustalaşana kadar sonraki 5 dakikaya geçmeyin. Zihni hiçbir şey hakkında düşünmemeye yönlendirmek muhtemelen yapmayı öğrenebileceğimiz en zor şeylerden biri. Hala bununla uğraşıyorum.

 

Independent Türkçe, Bustle

DAHA FAZLA HABER OKU