Bağımsız milletvekili Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi'ne katıldı

Ahmet Şık, partiye üye olduğunun duyurulduğu toplantıda, "Herkesin aynılaştırıldığı, aynılaşmak zorunda bırakıldığı bir dikta rejiminden kurtulmayı dileyenleri çaresizliğe itenlere mecbur değiliz" ifadelerini kullandı

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık / Fotoğraf: TBMM.gov.tr

Türkiye İşçi Partisi (TİP), "İnadın İradendir" başlığıyla bir kampanya başlattı.

Partinin büyütülmesi hedefiyle başlatılan kampanya kapsamında, bağımsız milletvekili Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi'ne üye oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Şık: Dikta rejiminden kurtulmayı dileyenleri çaresizliğe itenlere mecbur değiliz

Partinin İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'la birlikte katılan Ahmet Şık, şunları söyledi:

Herkesin aynılaştırıldığı, aynılaşmak zorunda bırakıldığı bir dikta rejiminden kurtulmayı dileyenleri çaresizliğe itenlere mecbur değiliz. Emekte, eşitlikte, barış, demokrasi ve özgürlükte inat etmekten yılmayanlar, korkmayanlar, asla aşağı bakmayanlar olarak bizler, yalnız değiliz.

Ve bugün buradaysak ve 'varız' diyorsak, yaşamaya devam ettiğimizi söylüyorsak çaresiz hiç değiliz. Uzak gibi görünen umutlu günlere hep birlikte uzanıp dokunabilmek adına Türkiye İşçi Partisi’ne katılıyorum. 

Şık'ın açıklamasının ardından Erkan Baş da bir konuşma yaptı.

20 yıllık kötülüğün organize olmuş halinin, mafya iktidarının tüm zorbalığına rağmen, Türkiye halklarının teslim olmadığını dile getiren Baş, "Halkımız direniyor ama maalesef muhalefet halkın direnişini siyasetin öznesi yapmakta eksik. Biz Türkiye İşçi Partisi'ne onurlu her yurttaşımızın katılmasını bekliyoruz. AKP iktidarını yıkacağız, bunun için de muhalefeti etkin bir güç haline getirmek için yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"HDP'den istifa ettim, yoldaşlıktan değil" demişti

Ahmet Şık, 24 Haziran 2018'de düzenlenen seçimlerde, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili seçilmişti. Şık, 4 Mayıs 2020'de HDP'den istifa etmiş, ardından yaptığı açıklamada "HDP'den istifa ettim, yoldaşlıktan değil" ifadelerini kullanmıştı.

TİP'in TBMM'deki sandalye sayısı 3'e yükseldi

Ahmet Şık'ın katılımıyla, TİP'in Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki sandalye sayısı 3'e yükseldi. 24 Haziran 2018'deki seçimlerde HDP listesinden seçime giren TİP Genel Başkanı Erkan Baş İstanbul'dan, TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ise Hatay'dan milletvekili seçilmişti. Baş ve Atay, dönemin HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyla, HDP'den ayrılarak partilerine dönmüş ve TİP'i 53 yıl sonra TBMM çatısı altında temsil etmeye başlamıştı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU