Star Wars karakterine benzeyen altın maymun viral oldu

Altın maymunlar Çin'de koruma altındaki türler arasında

Görüntüler milyonlarca kez izlendi (YouTube / GOLDEN MONKEY)

Nesli tükenme tehlikesi altındaki bir maymun türü, sevimli yemek yiyişi ve film karakterine benzeyen görüntüsü sayesinde sosyal medyada viral oldu.

Golden Monkey adlı YouTube kanalının 9 Nisan'da paylaştığı ve internette hızla yayılan görüntülerde bir altın maymun, bakıcının kendisine verdiği yiyecekleri büyük bir iştahla yiyor.

 

 

Bazı kişiler, söz konusu hayvanı Star Wars evreninde Ewok diye bilinen uzaylılara benzetti. Örneğin @Chicagoforcesw adlı bir kullanıcı, "canlı aksiyon türündeki Ewok dizisi onaylandı" dedi.

Star Wars'ın yaratıcısı George Lucas, Ewokların görüntüsünü oluştururken Brüksel griffonu adlı köpek ırkından esinlendiğini söylemişti. Lucas ayrıca bu kurgusal karakterlerin yaratılma sürecinde Amerika'daki Miwok kabilesinden ve Vietnam Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden etkilendiğini kaydetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarı ve turuncu renkleriyle dikkat çeken altın maymunlar, Çin'de küçük bir bölgeye özgü. Bu tatlı primatlar 1500-3400 metre yükseklikteki dağ ormanlarında yaşıyor.

Öte yandan hayvanların habitatları gitgide yok oluyor. Yasadışı avcılık ve turistik faaliyetler de maymunları tehdit ediyor. Bu yüzden altın maymunlar Çin'de koruma altındaki türler arasında.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Sputnik International, Global Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU