Bakan Pakdemirli'nin uçağı havada arıza yapınca zorunlu iniş yaptı

Kabin ve kokpitte kaydedilen görüntülerde pilotların Bakan Pakdemirli'ye "Sol jeneratör gitti" diye bilgi verdikleri duyuluyor

Ankara'dan Şırnak'a giden ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yer aldığı uçak havada arıza yaptı / Fotoğraf: AA

Ankara'dan Şırnak'a giden ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yer aldığı uçak arızalanarak Malatya Erhaç Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Edinilen bilgilere göre, Bakan Pakdemirli, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün saat 10.00'da Orman Genel Müdürlüğüne ait uçakla Ankara'dan Şırnak'a hareket etti.

Kalkıştan yaklaşık 40 dakika sonra arızalanan uçak, Malatya Erhaç Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Uçakta motor arızası yaşandığı öğrenildi.

Kabin ve kokpitte kaydedilen görüntülerde pilotların Bakan Pakdemirli'ye "Sol jeneratör gitti" diye bilgi verdikleri duyuluyor

Uçakta 2'si personel olmak üzere 9 kişi yer alırken, Pakdemirli'nin Şırnak temaslarına eşlik edecek AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Uğur Alıcı ile bir koruma da uçaktaki isimler arasındaydı.

Bakan Pakdemirli ve uçaktaki diğer isimlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Pakdemirli'den açıklama

Bakan Pakdemirli, Malatya Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 33 bin feetteyken motor fanlarında yüksek bir gürültüyle karşı karşıya kaldık. İrtifamızı azalttık ama buna rağmen gürültü geçmedi. Şırnak yolunda giderken dedik ki daha emniyetli olmak kaydıyla Malatya'ya inelim. Lojistik olarak Malatya Havalimanı'nı seçtik ve Malatya'ya indik. Şimdi de programımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Pakdemirli'yi ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Jet motorlarından birinin arıza yapmasından dolayı Malatya Havalimanını zorunlu iniş yapıyor. Bakanımızda ve yol arkadaşlarımızda herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Buradan sonra kendileri Şırnak'taki programa dahil olacaklar" diye konuştu.

Bakan Pakdemirli daha sonra helikopterle Şırnak'a gitmek üzere Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığına geçti. Pakdemirli ve yanındaki heyet burada kendilerine tahsis edilen helikopterle Şırnak'a gitti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU