Diyarbakır’dan sonra Van’da da muhtarlar görevden alındı

Van’da daha önce yerlerine kayyum atanan ve 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden seçilen iki muhtar yine görevden uzaklaştırıldı

Seçim sandığı / Fotoğraf: AA

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahalle Muhtarı Ayhan Komi ve Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, 2018’de görevlerinden alınarak, yerlerine kayyum atanmıştı. 

31 Mart’ta yeniden seçilen muhtarlar Komi ve Bilir, bir kez daha görevden alındı. 

Edremit Kaymakamlığı’ndan Independent Türkçe’ye bilgi veren bir kaynak, görevden alınan muhtarlara sözlü bildirimde bulunulduğunu belirterek muhtarların görevden alındığını doğruladı.

Tatvan ve Lice’de de meclis üyeleri ve muhtarlar görevden alındı

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin 295 oy farkı ile kazandığı Tatvan Belediyesi’nde HDP 14, AK Parti ise 11 belediye meclis üyesi çıkardı.

 

95946-2033708118.jpg
HDP'li Tatvan Belediyesi meclis üyeleri / Fotoğraf: Twitter

 

Mecliste çoğunluğun HDP’de olduğu ilçede 11 Nisan’da haklarında soruşturma olduğu gerekçesiyle 14 HDP’li belediye meclis üyesinden 9’u 21 Mayıs’ta görevden uzaklaştırıldı.

Öte yandan 10 Mayıs’ta Diyarbakır’ın Lice ilçesinde de “terör örgütü üyeliği ve uyuşturucu tacirliği” suçlamasıyla Baharlar Mahallesi Muhtarı Bahri Narin, Şenlik Mahallesi Muhtarı Fikri Ertaş, Karahasan Mahallesi Muhtarı Hanifi Gülen, Kali Mahallesi Muhtarı Çetin Dirin, Bayırlı Mahallesi Muhtarı Aziz Doğan, Ulucak Mahallesi Muhtarı Mahfuz Mayda, Yünlüce Mahallesi Muhtarı Mekin Yalçın, Yalaza Mahallesi Muhtarı Abdulcebbar Çelik, Serince Mahallesi Muhtarı Sevat Polat ve Uçarlı Mahallesi Muhtarı Vayez Altıntop, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar gerekçe gösterilerek görevden alınmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU