CHP’li belediye meclis üyesi: Çevre eğitimi için Almanya’ya gönderilen 43 kişi geri dönmedi

"Hizmet pasaportu ve vize alan bu kişilerin neden geri dönmediğine dair tek bir bilgiye sahip değiliz"

Fotoğraf: AA

AK Parti’li Yeşilyurt Belediyesi’nin Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için 45 kişiyi Almanya’ya gönderdiği, bu kişilerden sadece 2’sinin Türkiye’ye geri döndüğü öğrenildi.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre, Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısında 2020 faaliyet raporu görüşüldü. Toplantıda Yeşilyurt Belediyesi'nin CHP'li Meclis Grup Başkanvekili Günnur Tabel'in açıklamaları gündem oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tabel, 15-27 Eylül 2020 arasında Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyelerinin ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' projesi kapsamında Almanya'ya gönderildiğini, ancak gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği söyledi.

Sadece heyette yer alan belediye başkan yardımcıları Şahin Özer ve Bekir Karakuş'un yurda döndüğünü belirten Tabel, 12 gün süreli gezi için belediye meclisinden onay alındığını belirtip şöyle dedi:

Hizmet pasaportu ve vize alan bu kişilerin neden geri dönmediğine dair tek bir bilgiye sahip değiliz. Dernek yönetimi farklı açıklamalarda bulunuyor, herkes olayın iç yüzünü öğrenmek istiyor. Nedense başkanımız hâlâ susuyor, bu olayın açıklığa kavuşmasını istiyoruz. Bu olaya meclisi kim alet etti, kimler götürüldü, amacı neydi? Bunları öğrenmek hem meclis üyelerinin hem Yeşilyurt halkının hakkıdır.

Yaşanan olayı yorumlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

Olayın araştırılması için ise mülkiye başmüfettişi görevlendirildiği öğrenildi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU