Gelecek Partisi’ne katılan İlhami Işık, Davutoğlu’nun başdanışmanı oldu

Çözüm Süreci döneminde devlet ile PKK arasında “arabuluculuk” yapan yazar İlhami Işık’a Gelecek Parti rozetini Ahmet Davutoğlu taktı

Gazeteci yazar İlhami Işık, Gelecek Partisi’ne katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Şanlıurfa’da yerel ve ulusal basın mensupları ile buluştuğu toplantısında rozeti takılan Işık, Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirildi.

Ahmet Davutoğlu, partisine katılan İlhami Işık’ı şu sözlerle tanıttı:

“Kendisi birçok gazetede, yayın organında uzun yıllar yazarlık yapmış olan, Türkiye’de kamuoyundaki etkisi bakımından çok maruf bir yazarımız bugün partimize katılıyor. Bunu bugün, Şanlıurfa’da ilan etmek istedim. Değerli yazarımız, aydınımız İlhami Işık bey bugün Gelecek Partisi’ne katılıyor. Partimize katılan İlhami Işık, Genel Başkan Danışmanı olarak da yakın mesai arkadaşlarımdan biri olacak”

İlhami Işık kimdir?

Çözüm süreci döneminde devlet ile PKK arasında arabuluculuk çalışmalarında adı geçen “Balıkçı” adı ile ünlenen İlhami Işık, 1996 yılından bu yana iki taraf arasında arabuluculuk yaptığını açıklamıştı.

1959 yılı Batman doğumlu olan İlhami Işık, Star gazetesi başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazdığı yazılar ile tanındı.

Siyasetle de yakından ilgilenen Işık, yürüttüğü sosyal yardım kampanyalarıyla da kamuoyunda bilinen bir isim.  Fakir çocuklara kışlık bot ve mont giydirilmesini sağlayan “Çocuklar Üşümesin” kampanyasını yıllarca yürüten Işık, kampanyanın amacın “Eğer çocuğuna sahip çıkarsan, kötü niyetlilerin sahip çıkmasını önler ve başkasının sana ait olmayan hikayeleri çocuğuna aktarmasını engellersin” sözleriyle açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU