İstanbul merkezli "Sedat Peker suç örgütü" operasyonu

Yurt dışında bulunan Sedat Peker’in “elebaşı” olduğu belirtildi, operasyon kapsamında 49 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: AA

İstanbul merkezli 5 ilde, Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Sedat Peker'in de elebaşı olduğu belirtilen 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

20210409_2_47733688_64082395-min.jpg
Fotoğraf: AA


Peker'in evinde arama, 49 gözaltı

İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 49 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi ve çelik yelek ele geçirildi.

Aranan adreslerden birisi de Peker'in Beykoz'daki villası oldu.

"Sedat Peker suç örgütü"

Operasyon devam ederken İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi. Soruşturmanın "Sedat Peker suç örgütüne" yönelik yapıldığı ifade edilen açıklama şöyle:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sedat Peker liderliğindeki suç örgütünün deşifresi ve eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi tespit edilmiştir. Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.

Türkiye'de değil

Sedat Peker'in yurt dışında bulunduğu ifade edildi. Türkiye’de organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla hüküm giyen Sedat Peker’in Makedonya'da sahte evraklarla ikamet ettiği iddiası ortaya atılmıştı. Balkan Insight'in haberine göre, Peker'e sahte belge düzenleyen polisler tutuklanmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU