Meclis'te terör girişimi şüphesiyle yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

TBMM banko görevlisini rehin almaya çalışırken yakalandıkları belirtilen 2 şüphelinin DHKPC bağlantılı oldukları iddia ediliyor

Meclis girişindeki banko görevlisini rehin almaya kalkıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişi bugün tutuklandı / Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) banko görevlisini rehin almaya çalışırken yakalanandıkları ve DHKPC ile bağlantılı oldukları bildirilen 2 şüpheli tutuklandı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Şüphelilerin, 14 Mayıs'ta geldikleri TBMM Dikmen kapısında polislerin arama ve güvenlik sorgulaması yaptıkları sırada banko çalışanını rehin almaya çalışırken koruma görevlilerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildikleri açıklanmıştı.

Şüpheliler Mulla Zincir ve Eylem Yücel bugün Ankara adliyesine sevk edildiler. Zincir hakkında bir başka suçlama nedeniyle yakalama kararı bulunduğu ortaya çıkmıştı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop olayla ilgili yaptığı açıklamada "Giren kişinin örgüt üyeliğine dair istihbari bilgi var ama kendisiyle ilgili bir mahkeme kararı yok" demişti.

Meclise girmeye çalışan iki kişiden birinin CHP milletvekili Mahmut Tanal ile olaydan kısa süre önce meclisteki odasında görüştüğü ortaya çıkmıştı. Tanal bu yönde bazı medya organlarında yer alan aleyhe haberlerle ilgili "Ziyaretçinin alnında terör örgütü üyesi yazmıyor. Asıl hedef benim" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU