Buldan: Sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloğa karşı "Üçüncü Yol" siyasetini büyüteceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi bu karanlıktan kurtaracağız" diye konştu

Fotoğraf: AA

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "HDP öncülüğünde üçüncü bir ittifak kurulabilir" çkışının ardıdan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da yaptığı açıklamada "Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloka karşı üçüncü yol siyasetini büyüteceğiz" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Ankara’da düzenlenen İl Eş Başkanları Toplantısı'na katıldı.

HDP'ye yönelik kapatma davasının amacının "HDP’nin siyaseti belirleme ve dengeleri değiştirme gücünü kırmak, etkisiz hale getirmek" olduğu görüşünü dile getiren Buldan şu ifadelerle devam etti:

Ülkeyi demokrasi ittifakı ile yönetme yolunu HDP’ye kapatmaktır akıllarınca. Türkiye halklarının HDP’de vücut bulan değişim umudunu, barış umudunu faşizmin karanlığına teslim etmektir hesapları. Kapatma davasını birlikte planlayan tekçi iktidarın iki ortağı bu davayla Türkiye’yi kapatmayı hedeflemektedir. Kimsenin hak ve adalet talep edemeyeceği, yolsuzluk düzenine ses edemeyeceği mutlak bir faşizm düzeni kurmak istiyorlar. 

Buldan açıklamasını "Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarını bir yüz yıl daha karanlığa mahkum etmeyeceğiz, buna asla izin vermeyeceğiz" diye sürdürdü.

Buldan şunları kaydetti:

Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloğa karşı "Üçüncü Yol" siyasetini büyüteceğiz ve demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi bu karanlıktan kurtaracağız. Bu konuda kararlıyız, iddialıyız.

Demirtaş'ın açıklamaları

Selahattin Demirtaş 31 Mart'ta Yeni Yaşam gazetesine yaptığı açıklamada "Bana göre, eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına ısrarla engel olmaya devam edeceklerse bu durumda HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak, ‘demokrasi ittifakı’ olarak ilan edilebilir” diye konuşmuştu.

Demirtaş 5 Nisan'da Reuters'a yaptığı açıklamada ise HDP öncülüğünde önerdiği demokrasi ittifakını tanımlarken, "Demokrasi ittifakı bir seçim ittifakı değil, demokrasi için ortak mücadele niyeti ve işbirliği demektir. Dolayısıyla demokrasi ittifakını kurmak için seçimi beklemeye gerek yok. Seçim ittifakı için ise seçim döneminin yaklaşmasını beklemek normaldir"ifadesini kullanmıştı.

 

 

 

 

 

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU