Emniyetten "Erdoğan korumasının para videoları çıktı" haberine açıklama

“Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığ’ında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir”

Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması olduğu iddia edilen bir kişinin videosunun sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Videodaki kişinin Cumhurbaşkanlığı ile ilgisinin bulunmadığı ve gözaltına alındığı ifade edildi.

Emniyetin açıklamasında “Erdoğan'ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı” başlıklı haberler dolayısıyla açıklama zorunluluğu doğduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

Bahse konu iddia üzerine başlatılan incelemede, 1989 Kayseri doğumlu olduğu tespit edilen şahsın, Kocasinan / KAYSERİ adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır.

“Gözaltına alındı”

Dezenformasyon yapan şahsın, “Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu” iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında  herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, “Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi” gerekçesi ile gözaltına alınmıştır.

Açıklama, “Son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası olarak değerlendirilen iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında gerekli tespitler yapılmış olup adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır” ifadesiyle son buldu.

Sosyal medya uygulaması TikTok’ta Hakan Tek isimli bir kişinin para videoları ortaya çıkmıştı. Tek’in Cumhurbaşkanlığı korumalarından birisi olduğunun iddiası üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen bazı sorular sormuştu.

 Antmen’in Twitter'da paylaştığı mesajı şöyleydi:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU