Barlas: Emekli amiraller eve kapatıldıkları için bunalıma girmiş olamazlar mı?

“Bu emekli amiraller 65 yaşın üzerinde bulunduklarına göre geçen yılın mart ayından beri bunalım içindedirler”

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda hükümetin sıklıkla eleştirdiği 65 yaş yasakları konusunu 104 emekli amiral üzerinden ele aldı.

Barlas, bugünkü köşe yazısında Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konusundaki görüşlerini bir bildiri ile açıklayan ve hükümet tarafından sert tepki gören 104 emekli amiral hakkında görüşlerini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu muhtıra veren emekli amiraller, iki açıdan ele alınabilir” diyen Barlas, şunları yazdı:

Birinci açı, tabii ki gülümsemek gerektiren gözlemlere dayanır. Bu emekli amiraller 65 yaşın üzerinde bulunduklarına göre geçen yılın mart ayından beri bunalım içindedirler. Daha emeklilik yaşları gelmeden ve görev başındayken, koca koca gemileri yönetmiş ve kim bilir kaç tane Mehmetçiğe komuta etmişlerdi. Ama yaklaşık bir yıldır her akşam televizyonda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediklerini dinlemekten ve sokağa çıkma yasağına uymaktan başka bir iş yapmıyorlar. Üstelik olgunluk ve bilgelik yaşı olan 65, bunlar için adeta bir bela, bir damga gibidir.

“Bu durumda siz olsaydınız ne yapardınız?” diye soran Barlas, şu ifadeleri kullandı:

Yaşıtlarınız olan emekli meslektaşlarınızla buluşup bir muhtıra hazırlamayı düşünmez miydiniz? Bu işin ciddiye alınıp hakkınızda adli soruşturma açılması ihtimalini de göze almaz mıydınız? Ve şimdi "65 yaşındakilerin intikamını böylece aldık" diye de övünmez miydiniz? Yaptığınız, Meral Akşener'in tanımıyla "zevzeklik"ten başka ne olabilirdi ki?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU