İmamoğlu paylaştı, Bakan Selçuk yanıt verdi… İBB: Takipçisi olacağız

İmamoğlu’nun yeni doğanlara ilişkin paylaşımına Selçuk, “İlçe belediyelerimizin yıllardır yeni doğanlara yaptıklarını büyükşehir olarak keşfetmenizden dolayı memnun olduk” yanıtını verdi

Kolaj: Independent Türkçe

Fotoğraflar: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla tavsiye ettiği “3 çocuğa” atıfta bulunarak, “Tavsiye etmek kolay da masraflarını karşılamak kolay değil. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını 4 ay karşılayabilecek destek paketini ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz” dedi.

Twitter’dan “Özellikle bebek ürünleri üreticilerimizi kampanyaya desteğe davet ediyorum” ifadelerini kullanan İmamoğlu’na Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan yanıt geldi.

Selçuk, “İlçe belediyelerimizin yıllardır yeni doğanlara yaptıklarını büyükşehir olarak keşfetmenizden dolayı memnun olduk” dedi.

Ayrıca doğum, eğitim, sağlık ve öksüz-yetim yardımı gibi çocuk odaklı desteklerin de olduğunu ifade eden Selçuk, “130 bin çocuğumuz düzenli SED almakta. Hani gerekirse tekraren keşfetmeyin” tepkisini gösterdi.

İBB: Takipçisi olacağız

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Selçuk’un paylaşımına ilişkin, “Yeni çocuk sahibi olan ebeveynlere duyuru; bakanımız, Türkiye’de yeni doğan tüm bebeklerin 4 aylık mama- bez-zıbın ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bu tweetle beyan etti. Kendisine tüm yeni ebeveynler adına teşekkür eder, bunun takipçisi olacağımızı beyan ederiz” açıklaması yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU