Google, Sadri Alışık için 'Doodle' hazırladı

Google Sadri Alışık'ın 96. doğum günü nedeniyle bir Doodle hazırladı

Görsel: Google

Google, 1995'te karaciğer, böbrek ve solunum yetmezliği ile kemik iliği hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sadri Alışık'ın 96. doğum gününe özel bir Doodle hazırladı.

Arama motorunun sayfasını tıklayan kullanıcılar, Sadri Alışık'la ilgili içeriklere ulaşabiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Google tarafından kutlama amacıyla geçici bir süreliğine arama motoru logosu üzerinde yapılan özel değişikliklere Doodle deniyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yayınlanmış Doodle'lar, www.google.com/doodles adresinde görülebiliyor.

Sadri Alışık kimdir?

Asıl adı Mehmet Sadrettin Alışık olan usta oyuncu, 5 Nisan 1925'te İstanbul'da doğdu. Beykoz Ortaokulu ve İstanbul Erkek Lisesinden mezun olan Alışık, lisede Cağaloğlu Halk Evi'nde tiyatro eğitimi aldı.

Profesyonel oyuncu olarak ilk kez 1943'te Raşit Rıza Topluluğu'nda sahne alan Alışık, Karaca, Site, Oraloğlu, Çevre, Oda ve Kent tiyatrolarında çalışmalarını sürdürdü. Alışık, 1946'da "Günahsızlar" filmiyle Yeşilçam'a adım attı.

"Turist Ömer", "Ofsayt Osman" ve "Ali Baba" gibi karakterlerle tanınan sanatçı, 1959'da "Yalnızlar Rıhtımı" filminde canlandırdığı "Rıdvan Kaptan" rolüyle dikkati çekti. Alışık, Çolpan İlhan ile 20 Ağustos 1959'da evlendi.

Kariyeri boyunca 200'ü aşkın yapımda rol alan ve bir çok ödüle değer görülen Alışık, 18 Mart 1995'te İstanbul’da yaşamını yitirdi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU