Suudi Arabistan’dan Ürdün Kralı’nın güvenlik ve istikrarı koruma kararına destek

Ürdün’ün attığı adımlara Körfez ve Arap ülkelerinin yanı sıra ABD’den destek geldi

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, Suudi Arabistan’ın güvenlik ve istikrarı korumak için aldığı her türlü kararda Ürdün’ün yanında olduğunu açıkladı.

Kraliyet Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Suudi Arabistan, Kral 2. Abdullah ile Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah’ın, ülkenin güvenlik ve istikrarını korumak ve onu hedef alan her türlü girişimi bertaraf etmek için aldığı tüm kararları destekliyor ve kardeş ülke Ürdün’ün yanında yer alıyor” denildi.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ise, Kral 2. Abdullah’ın Ürdün’ün güvenlik ve istikrarını korumak için attığı aldığı kararlara tam destek verdiğini belirterek, Bahreyn ve Ürdün’ün güvenliklerinin bölünmez bir bütün olduğunu vurguladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, Kral 2. Abdullah ve Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah’ın, ülkenin güvenlik ve istikrar için aldığı tüm karar ve uygulamalara verdikleri desteği ifade etti.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf da, Ürdün’ün güvenlik ve istikrarın korunması için attığı tüm adımlara verdikleri desteği dile getirerek, Ürdün'ün güvenliğinin KİK ülkelerinin güvenliği olarak kabul edildiğini belirtti.

Dr. Hacraf, Kral 2. Abdullah ve Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah’ın liderliğinde ülkenin güvenlik ve istikrarının sürmesi dileklerinde de bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Ürdün’ün güvenlik ve istikrarının sağlanması konusunda verilen desteği açıklayarak, Ürdün’ün güvenlik ve istikrarının, Mısır ve Arap ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizdi.

Lübnan’da hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad el-Hariri de, ülke güvenliğinin korunması konusunda Ürdün Kralı ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Ürdün’deki gelişmeleri yakından izliyoruz ve Ürdünlü yetkililerle temas halindeyiz. Kral Abdullah ABD’nin kilit bir ortağıdır ve tam desteğimize sahiptir” denildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU