İmzacı amiral: Sabah yayımlayacaktık, gece sızdı. Çevrimiçi grubunda paylaşıldı

104 amiralin tartışma yaratan bildiriyi nasıl hazırladığı ve niye gece yayınladığı soruları tartışma yaratmıştı. Independent Türkçe'ye konuşan imzacı amirallerden biri adının verilmemesi kaydıyla bu soruları cevaplandırdı

Emekli 104 amiralin bildirisi tartışma yarattı / Fotoğraf: Twitter

104 emekli amiral, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımladı.

Tartışma yaratan bildirinin ardından 104 amiralin nasıl bir araya geldiği ve neden geç saatlerde bu bildiriyi yayımladıkları soruları gündeme geldi.

Independent Türkçe'nin ulaştığı ancak artık konunun polemiğe dönüşmesi nedeniyle adını vermek istemediğini söyleyen imzacı amirallerden biri sorularımızı şöyle cevapladı.

"104 amiral nasıl bir araya geldi diyenlerin teknolojiden haberi yok anlaşılan"

104 amiral nasıl bir araya geldi?

Bunu söyleyenlerin şu andaki teknolojiden haberi yok. Tabii ki bir araya gelmedik. Kimimiz Ankara'da, kimimiz İstanbul'da, kimimiz İzmir'de, kimimiz Antalya'da yaşıyor. Amiral arkadaşlarımızın birlikte çevrimi var. Oradan gayet tabii ki birbirimizin sağlık durumuyla ilgili haberleşiyoruz. Yoksa toplantılar yapıp, böyle bir şey yapalım diye aldığımız karar yok. Sadece teknolojiden faydalanıyoruz.

"Olanlardan dolayı emekli amiraller olarak canımız sıkıldı, bu şekilde oldu"

Bir Whatsapp grubu mu bu?

Whatsapp grubu mu yoksa e-mail grubumu bilmiyorum. Ben grup içinde yer almıyordum. Ancak bir arkadaşım bana metni gönderince kelimesi kelimesine okudum, hoşuma gitti beni de ekleyin dedim. Yoksa bir araya toplanıp yazalım bunu duyuralım demedik. Ancak son süreçlerde olanlardan dolayı emekli amiraller olarak canımız sıkıldı, bu şekilde oldu.

"Darbeyi çağrıştıracak tek kelime bulamayanlar geç saate basına sızmasından mı darbe çıkarıyor?"

Niye geç saatlerde yayımlandı?

İçinde darbeyi çağrıştıracak bir tek kelimeyi bulamayanlar geç saate basına sızmasından mı darbe çıkarıyorlar olacak şey değil. Arkadaşlar bunu sabah saatlerinde çıkacak şekilde vermişler ancak basında haklı. Bir şekilde sızınca herkes paylaşmış. Yoksa başka bir niyetimiz yok.

Fikir kimden çıktı?

Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum. Ne çirkin saldırılara maruz kaldığımızı görüyorsunuz?

"Belli ki uyku sersemi iken okumuşlar"

Konunun ardından imzacılarından Atilla Kıyat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "104 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır" ifadelerini kullandı.

 

Sağdıç ve Gürdeniz açıklamanın arkasında

Yine imzacı amirallerden Kadir Sağdıç Odatv'ye yaptığı açıklamada, "Her şey kamuoyu önünde oldu. Açıklama yapmak anayasal hakkımız. Biz de bu hakkımızı kullandık. Soruşturmaya ilişkin bir şey söylemeyeceğim. Biz yayımladığımız açıklamayla görüşlerimizi halkımızla paylaştık" dedi. 

Cem Gürdeniz de yine Odatv'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız. Bu son derece yumuşak metni, krize çekerek yanlış algılar yaratılması son derece yanlış.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU