Ahmet Ağaoğlu: UEFA Finansal Fair Play anlaşmasına uymadığımız için Disiplin Kurulu’na sevk edildik

Kulüpler Birliği toplantısının ardından A Spor'a açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, “Finansal Fair Play anlaşmasına uymadığımız için Disiplin Kurulu'na sevk edildik. Bunun cezası da 1 ya da 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmektir” dedi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA süreciyle ilgili açıklamalar yaptı:

"UEFA Finansal Fair Play anlaşmasına uymadığımız için Disiplin Kurulu'na sevk edildik. Bunun cezası da 1 ya da 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme cezasıdır. Ama orada fair play komitesinin 7 maddesi var. Fair play komitesi 'yeni yönetimin tasarrufları, gerçekleştirmiş olduğu ekonomik program, futbolcu alış-satışlarındaki denge, gelir-gider dengesini koruması, bu ekonomik programı devam ettirmesi, 5 milyon eurodan fazla açık vermemesi ve Bankalar Birliği ile anlaşmayı imzalaması halinde önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılması yönünde bir tavsiyede bulunuyor"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağaoğlu, UEFA Disiplin Komitesi’nin kendilerine sunduğu kararda, “UEFA ile yapılan anlaşma şartlarına uyulmamışsa da yeni görev alan yönetimin yapmış olduğu ekonomik uygulamalar, transferde gösterilen özen, altyapıya verilen önem, seyirci hasılatında ve ürün satışlarındaki artış göz önüne alındığında Trabzonspor'un bu sene belirli bir ceza ödeyerek, Avrupa gelirlerinin yüzde 50'sine el konulması şeklinde ceza uygulanabilir” açıklamasını yaptığını ancak UEFA Disiplin Kurulu’nun karar vermeden, ceza verilip verilmeyeceğini bilmediklerini ifade etti.

Göreve geldikleri günden beri kulüp olarak sıkıntılarla karşılaştıklarını aktaran Ağaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözüme ulaştıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Çok çabuk karar verilmesi gerekiyordu, Sayın Cumhurbaşkanımızın devreye girmesi ile bu sorunu sıkıntısız şekilde atlattık. Allah'a şükürler olsun. Tabii bu Trabzonspor'un sorunları bitti anlamına gelmesin. Her zaman sıkıntılarla karşılaşan bir kulübüz. Hazirandaki kura çekimini göz önüne aldığımızda 2-3 hafta içinde disiplin kurulunun kararını vermesini bekliyoruz. Hem bizim için hem Fenerbahçe için karar verecekler.”

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU