İBB ve Canan Kaftancıoğlu'ndan tarihi Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu'nun gece yarısı yıkılmasına tepki

Kaftancıoğlu, "AKP iktidarında İstanbul'a ihanet edenlerde gördüğünüz gibi tarihi kültürel miraslarımız bir bir yok ediliyor" diye konuştu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Tarihi Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu'nun gece yarısı yıkılmasına Twitter hesabından paylaştığı bir video ile tepki gösterdi.

Paylaşımında "İhya etmekten anladıkları buymuş!! Tarihi Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu bir geceyarısı operasyonuyla yıkıldı, koskoca bir tarih yok edildi.." ifadelerini kullanan Kaftancıoğlu, ayrıca Nazım Hikmet'in "Sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman, vatan ki bu insanların evidir, sevgilim, onlar vatana düşman…" dizelerini de paylaştı.

Sultan Abdulaziz döneminde yapılan karakolun, Koruma Kurulu kararında yolun değişmiş olmasına rağmen Ulaştırma Bakanlığı tarafından yol yapılacağı gerekçesiyle yıkıldığını belirten Kaftancıoğlu, "AKP iktidarında İstanbul'a ihanet edenlerde gördüğünüz gibi tarihi kültürel miraslarımız bir bir yok ediliyor" diye konuştu.

Kaftancıoğlu konuya ilişikin suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydetti.

Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

Bunu yapanlardan er geç yargı önünde hesap soracağız. Yıkmayacağız, ihya edeceğiz' demişlerdi. Anlaşılan AKP iktidarının ihya etmekten anladığı bu.

İBB de tepki gösterdi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da konuya ilişkin paylaşımında şunları kaydetti:

Üzülerek paylaşıyorum. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolunu devlet kurumlarının el birliği ile yıkmasından kurtaramadık. Korumacıyım, utanç duyuyorum! Hiç bir sebebi olmayan bu yıkımın müsebbibi Ulaştırma Bakanlığı, Turizm BAkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi'dir

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU