Kurtulmak için verdiği sahte kimlik hakkında tutuklama emri olduğu anlaşılınca yakayı ele verdi

Zanlının aslı kimliği hapishane işlemleri sırasında parmak izi alınınca ortaya çıktı

Polis, şüpheli hakkındaki suçlamaların değerlendirilmesi için hukuk mercileriyle iletişime geçti (Pixabay)

ABD'nin Michigan eyaletinde bir kişi, polise verdiği sahte isim hakkında tutuklama kararı olduğu öğrenilince yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Michigan Polisi, 26 Mart'ta Clam Lake Township kasabasından geçen anayolun kenarında park halinde bir araç gördü. Polisler araca doğru yaklaştıklarında direksiyon başında bir kadının ve yanında da bir erkeğin oturduğunu gördü.

Polis raporuna göre ismi açıklanmayan ve 30 yaşlarında olduğu belirtilen şüpheli, ekip otosunun yaklaşmasıyla eğilerek saklanmaya çalıştı. Bunu gören ekipler, aracın yanına gidip şüphelinin adını sordu. Zanlıysa polis memurlarına bir başkasının adını verdi. Yetkililer şüphelinin verdiği ismi veritabanında aratınca kişi hakkında tutuklama emri olduğunu gördü.

Bunun üzerine şüpheliyi araçtan çıkararak gözaltına alan polisler, üst aramasında zanlının pantolonunda 27 gram metamfetamin buldu. Ayrıca aramada bir terazi, küçük paketlerde uyuşturucu ve nakit para ele geçirildi.

Yetkililer, şüpheliyi satma niyetiyle uyuşturucu bulundurmak suçuyla gözaltına alarak Wexford County Hapishanesi'ne götürdü. Polis, hapishaneye giriş işlemleri sırasında da zanlının içeriye uyuşturucu sokmaya çalıştığını tespit etti.

İşlemler sırasında parmak izi alındığındaysa şüphelinin gerçek kimliği ortaya çıktı.

Zanlı, uyuşturucu bulundurmaya ek olarak hapishaneye uyuşturucu sokmaya çalışma ve polis görevlisine yanıltıcı bilgi vermekle de suçlanıyor.

Şüpheliyle ilgili soruşturma devam ediyor.


Independent Türkçe, FOX 23, Inquirer

DAHA FAZLA HABER OKU