Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Yine zırvalamış, o iş bitti

Özgür Özel'in konuyla ilgili eleştirilerine sosyal medya hesabından cevap veren Altun, “O iş bitti” dedi

Fahrettin Altun paylaşımında, "Yönetim sistemimizi öğreneceksiniz" dedi / Fotoğraf: AA

İletişim Başkanı Altun, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih bildiriminin Avrupa Konseyi Sekreteryası'na ulaştığını belirterek, "Avrupa Konseyi Anlaşmalar Bürosu, sözleşmenin 1 Temmuz itibarıyla ülkemiz bakımından yürürlükten kalkacağını teyit etti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuyla ilgili eleştirilerine sosyal medya hesabından cevap veren Fahrettin Altun, "CHP tarihinin gördüğü göreceği en beceriksiz parti kişisi yine zırvalamış. 'İstanbul Sözleşmesi'nden ancak Meclis kararıyla çıkılır' demiş. Eski sistemde yürütmeyi temsilen Bakanlar Kurulu bu kararı verirdi. Şimdi ise yürütmeyi Cumhurbaşkanı temsil ediyor. Gazi meclisimizin yaptığı ve aziz milletimizin referandumla onayladığı yönetim sistemimizden bihaber olan bu zavallı kendince hukuk dersi veriyor. Bir de parmak sallayarak tehditler savuruyor. Yazıklar olsun sana!" dedi.

 "Yönetim sistemimizi öğreneceksiniz"

Paylaşımında, "Yönetim sistemimizi öğreneceksiniz" ifadesine yer veren Altun, şunları kaydetti:

"Zahmet olmazsa '9 sayılı Milletlerarası Andlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3. Maddesi'ni oku, yönetim sistemimizi iyice anla ve saygı duy. Milletin iradesine hadsizce parmak sallama! Bu iş bitti. Fesih bildirimimiz Avrupa Konseyi Sekreteryası'na ulaştı. Avrupa Konseyi Anlaşmalar Bürosu, sözleşmenin 1 Temmuz itibarıyla ülkemiz bakımından yürürlükten kalkacağını teyit etti. Demek ki neymiş? Her şey usulüne uygunmuş. Ülkeni biraz olsun tanı! Yalanı bırak artık!"

 

Özgür Özel ne demişti?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Halk TV'de katıldığı Gündem Özel programında Meclis'te onaylanan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye Cumhuriyeti çekilemez. Çekileceğini kabul ederseniz, Montrö'den de çekileceğini kabul edersiniz" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU