Bernie Sanders: Twitter'ın Trump yasağı beni rahatsız ediyor

Senatör, "internetin otoriter amaçlarla kullanılmasını" doğru bulmadığını söyledi

Sanders, 2016 ve 2020'deki seçimlerde Demokratik Parti'nin aday adayları arasında yer almıştı (Reuters)

ABD'li senatör Bernie Sanders, ABD eski başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının kapatılmasının "kendisini rahatsız ettiğini" söyledi.

Twitter, ABD Kongre baskını sırasındaki paylaşımlarıyla "şiddeti körüklediği" gerekçesiyle Trump'ın hesabını 8 Ocak'ta kalıcı olarak kapatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın danışmanı Jason Miller'sa 21 Mart'taki açıklamasında eski başkanın iki ila üç ay içinde "kendi sosyal medya platformuyla" geri dönerek "oyunun kurallarının tamamıyla değiştireceğini" söylemişti.

New York Times'a verdiği bir röportajda açıklamaları değerlendiren Sanders, Trump'ın Twitter hesabının kapatılmasıyla ilgili görüşlerini de dile getirdi.

Sanders, röportajda şu ifadeleri kullandı:

Bakın ırkçı, cinsiyetçi yabancı düşmanı, patolojik yalancı, baskıcı ve hukukun üstünlüğüne inanmayan biriyle karşı karşıyayız. Bu adam kötü havadis. Fakat bana eski ABD başkanının görüşlerini Twitter'dan dile getirememesine ilişkin durumdan rahatsızlık duyup duymadığımı soruyorsanız, bundan memnun değilim.

Sanders, "internetin otoriter amaçlarla kullanılmasını" doğru bulmadığını belirterek "ileri teknoloji alanında çalışan birkaç kişinin eline bu kadar fazla güç verilmesini" tasvip etmediğini ekledi.

Senatör ayrıca sosyal medya, ifade özgürlüğü ve güç arasındaki ilişkilerin dengesini kurabilmek için "ciddi şekilde düşünülmesi gerektiğini" vurguladı.

Sanders, "Dün Donald Trump'ın hesabı kapatıldı yarın da çok farklı görüşteki bir başkasının hesabı kapatılabilir"  dedi.

 

Independent Türkçe, New York Times, New York Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU