AK Parti’den "kabine" açıklaması: Cumhurbaşkanı, yeni bir düzenlemeye gidecektir

"2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz"

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kabinenin değişebileceği sinyalini verdi.

Ünal, yarın düzenlenecek AK Parti 7. Olağan Kongresi'yle ilgili olarak NTV yayınında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabine konusunda "Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir" diyen Ünal, şu fadeleri kullandı:

Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasının ardından gelen tepkileri de değerlendiren Ünal, "sözleşmenin üçüncü cinsiyet, kimlik dayatmanın aparatı haline geldiğini" savundu.

"Kadın cinayetleri ve şiddetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadesini kullanan Ünal, AK Parti'nin yeni bir metin üzerinde çalıştığını da hatırlattı:

AK parti yeni bir metin üzerinde çalışıyor. Türkiye'nin hukuk sistemi bunu gerçekleştirebilecek güçte. Türkiye'nin kendi insanını temel insan haklarını kadına karşı şiddeti çocuğa yönelik şiddeti sadece çocuğa değil bütün canlılara; şimdi hayvanları korumayla ilgili de bir düzenleme mecliste. Türkiye'nin hukuk sistemi bütün bu hakları korumak ve bunu konuda gerekli yasal düzenlemeleri yapmak dirayetine sahiptir. Biz bu konuda oturup daha önce yaptığımız düzenlemelerin ışığında ve bugünkü ihtiyaç ve gelişmelerin ışında yeni bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. 

"19 yılda yaptıklarımız hazırlıktı, yeni başlıyoruz"

Ünal, yarınki AK Parti kongresi hakkında da şunları söyledi:

AK Parti bütün insan kaynağıyla bu süreçte iyi bir kombinasyonla geniş de bir MKYK oluşturacak. Muhtemelen MKYK'mızın sayısı artacak, genişleyecek. Sayı henüz netleşmedi ama şimdi 2002 yılının şartlarına göre oluşturulmuş bir tüzük var. Şimdi AK Parti hem insan kaynağı açısından kendisini yenilerken hem de parti mekanizmalarını, birim başkanlıklarını da güncelliyor ve yeniliyor. Biz zaten şunu söylüyoruz, '19 yılda yaptıklarımız bir hazırlıktı ve biz yeni başlıyoruz.' Cumhuriyetimizin 100 yılı bitiyor, ikinci yüzyıla başlıyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin yeni bir yüzyılı başlıyor. Biz bu 19 yılı; şimdi bize yok efendim metal yorgunluğu' hayır. Biz 19 yıl boyunca sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, bilişim teknolojilerinde Türkiye'nin alt yapısını hazırladık ve inşallah şimdi yola çıkıyoruz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU