Serbest bırakılan Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama: Bahçeli şak diye emretmiş, tak diye yerine getirilmiştir

Ömer Faruk Gergerlioğlu "Kollektif bir sahtekarlık vardır resmi belgelerde devlet belgelerinde bile bile sahtekarca görüntüler kullanmışlardır" diye konuştu

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TBMM'de nöbete başlayan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde uyuduğu odadan tuvalete gittiği sırada gözaltına alındı. İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Gergerlioğlu oğlu Salih Gergerlioğlu'nun Twitter hesabından yaptığı canlı yayın ile ifadesinden bazı bölümlerin sivil giyimli bir kişi tarafından çıkarıldığını açıkladı. Gergerlioğu söz konusu kişiye "O zaman sicil numaranı da tutanağa yaz" dediklerini fakat kabul edilmediğini söyledi.

Gergerlioğlu "Gözaltına alınmamız kesinleşmiş hükümle ilgili değil. Bizi Meclis'ten çıkarmak için iftira atmışlar suç uydurmuşlar. Daha sonra beraat alan bir davayla ilgili bir görüntüyü paylaşarak bir algı oluşturmaya çalışmışlar" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gözaltına alınırken darp edildiğini de belirten Gergerlioğlu şu ifadelerle devam etti:

İfademiz de bir skandaldı bana yapılan darpları anlattığım bölümü ifadeye yazdırmak istemediler. Başka suç duyursu yap deyip durdular. Altı yedi saat bunun mücadelesini verdik orada. Sivil giyimli bir şahıs verdiğim ifadeyi sildirdi. Adını sicilini tutanağa yazdırmadı. Orada bile avukat arkadaşlar hayatta görmedikleri muameleyi gördüklerini söylediler. Çok ahlaksızca bir gözaltı yapılmıştır. Meclis Başkanı bunu organize etmiştir. Bahçeli tak diye emretmiş, şak diye yapılmıştır. Kollektif bir sahtekarlık vardır resmi belgelerde devlet belgelerinde bile bile sahtekarca görüntüler kullanmışlardır.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU